Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/aquafarm_back_to_the_roots

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zaterdag 23 oktober 2021

NIEUW: Aquarium en plantenbak in één, een echt hebbeding !

Aquarium en plantenbak in één

aquafarm back to the rootsZelf je eigen kruiden kweken is niet alleen in maar ze smaken ook nog zoveel lekkerder als je ze vers kan verwerken in je gerechten.  Er zijn heel wat mogelijkheden om kruiden te kweken, zowel in je tuin of terras als binnenshuis.

Geen enkele manier is echter zo origineel als op het dak van een aquarium!

Dit zelfreinigend aquarium combineert het houden van een visje met het kweken van je favoriete spruitgroenten of keukenkruiden. Het is een uniek systeem dat niet veel plaats inneemt en makkelijk op het aanrecht in je keuken past.

Het systeem werd door Amerikanen in 2013 gelanceerd waar het sindsdien een grote hit is. Nu is dit uniek aquarium met groendak ook bij ons verkrijgbaar.
Reserveer snel uw exemplaar via https://www.tuinadvies.be/tuinwinkel/product/4836/zelfreinigende-aquarium

Dit is tevens een super origineel geschenk voor vis-of kruidenliefhebber!

Hoe werkt het?

zelfregelende aquarium aquafarmHet afval van de vis dient als voedingsstof voor de planten en de planten reinigen vervolgens het water voor de vissen. Aquacultuur wordt gecombineerd met hydrocultuur. Zo ontstaat er een mini gesloten eco-systeem.
Het afval van de vis, wordt omhoog gepompt naar de kweekbak met de kruiden op het dak van het aquarium.

  • De plantenwortels fungeren als een biologische filter wanneer nuttige bacteriën het schadelijke ammoniak in het afval afbreken en omzetten in nitraten. De planten voeden zich met deze nitraten en reinigen daardoor het water waar de vis in zwemt.
  • Het schone water wordt teruggevoerd naar de vis en jij hoeft alleen maar de vis te voeren. Dit kan door het luikje.
  • Het eco-systeem is ideaal voor 1 Siamese kempvis (Betta splendens) of 1 zebravis (Danio Rerio) of 2 à 3 guppy’s (Poecilia reticulata).

Het aquarium heeft een afmeting van 34 x 24 x 34 cm. Op het dak zijn er 5 potjes voorzien waarin je je favoriete kruiden kan kweken. Bij het pakket zitten alvast een paar zakjes biologische zaden (zoals radijs en tarwegras).

 

soorten visjes bij aquafarm back to the roots

Een groot voordeel is dat je de vissenbak nooit hoeft schoon te maken. Ideaal om thuis, op kantoor of in de klas kruiden te kweken en tegelijk te genieten van de vriendschap van je eigen visje. Voor kinderen is dit ook heel educatief!
Neem alvast een kijkje in onze webwinkel onder de rubriek “in en om het huis”.

#4624

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies