Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/kamerplant_van_de_week:_kentiapalm

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zondag 28 mei 2023

Kamerplant van de week - Inge stelt voor: de Kentiapalm

Deze week stel ik de Kentiapalm in de kijker en bombardeer ik deze imposante plant als Kamerplant van de week, en niet zomaar... Deze frisgroene palm die de Latijnse naam Howea forsteriana draagt, is een opvallende kamerplant die graag in de spotlights staat. Hij behoort tot de familie van de palmen en werd voor het eerst gevonden op het Lord Howe-eiland: een klein paradijs met prachtige witte stranden, koraalriffen en tropische bossen ten noordoosten van Sydney in Australië. Begin jij ook al weg te dromen... ?

Kentiapalm als opvallende kamerplant in de woonkamer

Door zijn tropische afkomst heeft deze makkelijke palmsoort het graag warm. Bij een kamertemperatuur van 20 tot 25° C voelt hij zich optimaal maar ook een lagere temperatuur is prima, zolang het maar niet kouder wordt dan 13° C. Schaduw is ook geen probleem want in de vrije natuur vind je hem meestal op een bescheiden plaats onder het bladerdak van hogere bomen. Dit maakt de plant niet alleen geschikt voor de woonkamer maar ook voor de slaapkamer of werkplek waar in vele gevallen minder licht aanwezig is. 

Geef je hem voldoende ruimte, dan kan hij uitgroeien tot een groene gigant, perfect om een woonkamer om te toveren tot een klein oerwoud. Hij neemt je mee op sleeptouw en laat je volledig tot rust komen. 


De Kentiapalm

Een natuurlijke luchtverfrisser

Met de juiste zorgen zal de Kentia regelmatig een nieuw blad vormen vanuit het hart van de plant. Met zijn grote bladeren zuivert hij gratis en voor niks de lucht in de kamer en wordt de ruimte gevuld met verse zuurstof. Hier is hij heel goed in! Hij filtert zelfs schadelijke stofdeeltjes voor jou uit de lucht.

In de slaapkamer zorgt deze topper voor een betere nachtrust en op de werkplek voor een betere concentratie, al mag je dan niet denken aan het tropisch eiland waar hij vandaan komt...

Verzorgingstips op een rijtje:

  • Temperatuur: optimaal tussen 20 en 25°C.
  • Standplaats: halfschaduw of schaduw maar liever niet in de volle zon.
  • Waterbehoefte: het is belangrijk om de grond tijdens het groeiseizoen niet volledig te laten uitdrogen. Houd de grond licht vochtig maar vermijd te veel water en natte voeten. Een goed drainerende pot is belangrijk. De behoefte aan water is groter in de lente en in de zomer dan in het najaar. Dan mag de grond tussen 2 gietbeurten in wel opdrogen.
  • Een hoge luchtvochtigheid en af en toe vernevelen houdt de bladeren mooi groen, vooral als de plant tijdens de winter dichtbij de chauffage staat.
  • Verder is het geen moeilijke kerel en stelt hij weinig eisen.

Online bestellen 

Ben je verkocht en wil je graag je woonkamer, slaapkamer of bureau vullen met deze wuivende Kentiapalm? Neem dan een kijkje in onze leuke webshop en laat hem bij je thuis leveren. Al onze planten worden in een speciaal ontwikkelde verpakking verstuurd met een extra vleugje liefde.


#5918Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon