Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/onkruidverdelger_veilig_gebruiken

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 december 2021

Onkruidverdelger veilig gebruiken

Heb je last van onkruid in je tuin? Het gebruik van een onkruidverdelger kan dé oplossing zijn, maar sommige dierenliefhebbers staan hier angstig tegenover. Maak jij je zorgen over de risico’s voor je hond, kat, kip of konijn? Niet doen, zolang je zorgvuldig de gebruiksaanwijzingen opvolgt.

Niemand houdt van onkruid in zijn tuin, maar vroeg of laat verschijnt het nu eenmaal op plaatsen waar we het liever niet zien. Het goede nieuws is dat je er iets tegen kan doen! Om er snel vanaf te zijn, kan je namelijk gebruik maken van een efficiënte onkruidverdelger zoals Roundup Rapid. Met deze onkruidbestrijder heb je al na 3 uur zichtbaar resultaat.

Als je deze onkruidverdelger gebruikt, is het heel belangrijk om de instructies op de verpakking nauwkeurig op te volgen. Zo krijg je het beste resultaat en voorkom je gevaar voor mens, dier en milieu.

Richtlijnen voor veilig gebruik

Onkruidverdelger veilig gebruikenHoud je aan deze algemene richtlijnen als je een onkruidverdelger veilig wil gebruiken:

Pas de exact dosis toe en volg nauwkeurig de instructies op de verpakking

Breng het product lokaal aan. Zorg er dus voor dat het niet overwaait naar planten die je wél wilt behouden. Bestrijd je onkruid op een droge dag, zonder veel wind.

Let erop dat je hond, kip of ander huisdier tijdens het toepassen en de eerste uren na de behandeling de betreffende oppervlakte niet betreedt en niet eet van het behandelde onkruid.

Het product dringt door tot in de sapstroom. Het onkruid wordt bruin en sterft af.

De natuurlijke keuze

Je kan ook kiezen voor een natuurlijke onkruidverdelger zoals Naturen Onkruid weg! Dit is een snelwerkend, biologisch middel op basis van azijnzuur. Azijnzuur komt ook voor in de natuur, maar verandert in een snelle onkruidbestrijder als het in een geconcentreerde vorm in aanraking komt met ongewenste planten. Met Naturen Onkruid weg! stop je de groei van je onkruid, waarna het afsterft. Dit natuurlijke middel werkt niet alleen tegen onkruid, maar is ook hard voor mos. Lang hoef je niet te wachten: na 1 uur zie je al resultaat! Ook al gaat het hier om een natuurlijk product, toch is het raadzaam om de instructies op het etiket aandachtig op te volgen.

Getest & goedgekeurd

Welke onkruidverdelger je ook kiest; je kan er zeker van zijn dat al onze producten getest werden in officiële onderzoekscentra en goedgekeurd door de overheid voordat ze op de markt kwamen.

Maak komaf met je onkruid én je zorgen

Wil jij ook af van het ontsierende onkruid in je tuin zonder je zorgen te hoeven maken over de risico’s voor je huisdieren? Lees dan altijd heel aandachtig de gebruiksaanwijzing van de onkruidverdelger of ander product in kwestie.

#5330

Bron: I love my garden
www.ilovemygarden.be