menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    woensdag 19 juni 2024

DIY-idee herfst: pompoenen opvullen met planten

De pompoen is ongetwijfeld de meest populaire herfstgroente. Of het nu gaat om een heerlijke soep, een Pumpkin Spice Latte of als topping op een vlammenkoek; pompoen smaakt gewoon altijd goed. Bovendien kan je de pompoen ook gebruiken als decoratieve bloempot. Ontdek in dit artikel hoe je bloemen kunt aanplanten in een uitgeholde pompoen en hoe je deze kan omtoveren tot mooie herfstdecoratie.

Pompoen uithollen

Benodigde materialen

  • Een turfvrije universele potgrond
  • Een pompoen naar keuze - ook sierpompoen zijn heel geschikt omdat ze gemakkelijk uitgehold kunnen worden - als alternatief kan je voor de Hokkaido gaan, een klassieke eetbare pompoen
  • Herfstbloemen (aster, heideplant, chrysant, zilverstruikje, ...)
  • Haarspray / vernis / acrylverf
  • Mes en lepel
  • Permanent markers voor de versiering

Herfstdecoratie maken met pompoen en herfstbloemen

  1. De pompoen voorbereiden: was de pompoen en droog hem zorgvuldig af. Verwijder een groot stuk van de bovenkant met een mes. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is. Hol de pompoen uit met een lepel en strijk de binnenkant goed glad.
  2. Planten in de pompoen planten: om zo lang mogelijk van je beplante pompoen te kunnen genieten, moet je de binnenkant van de uitgeholde pompoen met wat haarlak inspuiten of bedekken met een laagje vernis. Eenmaal alles opgedroogd is, kan je de pompoen met potgrond vullen. Hierin kan je jouw favoriete herfstbloemen aanplanten.
  3. Als finishing touch kan je je creativiteit de vrije loop laten door de pompoen met behulp van een permanent marker te voorzien van leuke figuurtjes.

Herfstdecoratie voor binnen en buiten

Om een leuk herfstdecor te creëren, kan je meerdere pompoenen beplanten en deze in groepjes bij elkaar plaatsen. De pompoenen gaan bijzonder lang mee als ze relatief koel worden bewaard en tegen de regen worden beschermd. Je kan ze dus bijvoorbeeld op een overdekt balkon plaatsen of in het portaal, aan de voordeur. De pompoenen kunnen ook gedurende korte periode op de vensterbank binnenshuis worden geplaatst.

Voor binnengebruik zijn vooral cyclamen of de Kalanchoë Blossfeldiana zeer geschikt. Of wat dacht je van vetplanten of cactussen in plaats van herfstplanten? Na de herfst kan je de vetplant gemakkelijk in een duurzamere plantenpot verpotten.

#6061Compo

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).