Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/prachtige_terraspotten_de_hele_zomer_lang

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    vrijdag 23 juli 2021

Prachtige terraspotten de hele zomer lang!

 

Het correct vullen van grote potten is noodzakelijk om al uw planten een hele zomer lang te laten schitteren op uw terras. Als eerste is de keuze van de pot belangrijk: gebruik een voldoende grote pot met onderaan drainagegaten zodat het overtollige water gemakkelijk kan wegvloeien. Bedek de bodem van de pot met een laag  DCM Hydrokorrels. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels. Kies vervolgens voor de kwaliteitsvolle  DCM Potgrond Terrasplanten. Maak de potgrond goed los, vul de pot er gedeeltelijk mee op en laat voldoende ruimte over voor de wortelkluit.

Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert, en bevochtig de wortelkluit. Zet de plant op de gewenste hoogte en vul verder aan met DCM Potgrond Terrasplanten. Druk de potgrond goed aan en laat een gietrand van ongeveer 2 cm. Gebruik voor bemesting de DCM Meststof Terrasplanten. Deze langwerkende meststof bevat een hoog kaliumgehalte en extra magnesium voor sterke, uitbundig bloeiende terrasplanten en intense bloemkleuren.

DCM Hydrokorrel DCM Hydrokorrel

teeltsubstraat - geëxpandeerde klei

  • gebakken en gewassen korrels van zuivere klei (veilig voor planten)
  • geschikt voor alle vormen van hydrocultuur, als decoratief afdekmateriaal of om de drainage in plantenschalen en bloempotten te verbeteren
  • maakt grote potten minder zwaar

Toepassingsperiode: Mag het hele jaar door gebruikt worden.

 

 
 
Moet u veel water geven? Meng dan DCM Aquaperla® Waterkristallen in de potgrond. Deze kristallen kunnen meer dan 100 keer hun eigen gewicht aan water en voedingselementen vasthouden met minder gietbeurten als gevolg!
 

 

DCM Potgrond Terrasplanten DCM Potgrond Terrasplanten

teeltsubstraat - potgrond met kokosvezel en klei

  • ideaal geschikt voor het in- en verpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier …
  • kokosvezel voorkomt inkrimping van de potgrond en zorgt voor een luchtige en langdurige vezelstructuur waarin het water gelijkmatig verdeeld wordt en de wortels gezond groeien
  • bevat een aangepaste voeding voor een rijke en lange bloei en klei om water en voedingselementen beter vast te houden

Toepassingsperiode: Mag het hele jaar door gebruikt worden.

Potgrond voor Terrasplanten / Vloeibare Meststof voor Terrasplanten

Ontwikkeld voor planten die heel hun leve lang in pot of een kuip staan zoals olijven, vijgen,...

#4411

Bron: DCM
www.dcm-info.be