
Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/recepten_aperitiefhapjes
Aperitiefhapjes
|
FIJN KLEURRIJK ZALMLEPELTJE
Voor ± 10 lepelhapjes
Zalm en aardappelen in heel kleine stukjes snijden. Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering. Olie, frambozenazijn, peper en zout bij doen volgens eigen smaak. Goed mengen en koel bewaren. Op lepeltjes leggen. Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen. Smakelijk!!! ZOET ROOD ZALMLEPELTJE
Voor ± 10 lepelhapjes
Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken. Zalm in zeer kleine stukjes snijden. Rode biet in kleine stukjes snijden. Bieslook fijn snijden een paar sprietjes iets langer voor versiering. Alles goed mengen met de mangosaus, peper en zout bij doen volgens eigen smaak. Koel bewaren. Op lepeltjes leggen. Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen. Smakelijk! LEPELTJE MET PALING EN GORGONZOLA
Voor ±10 lepelhapjes
Gorgonzola pletten met lepel Cognac, goed mengen tot het glad is. Ui in zeer kleine stukjes snijden en toevoegen. Paling in heel kleine stukjes snijden en bij doen. Alles goed mengen. Peper, zout en paprikapoeder bij doen volgens eigen smaak. Koel bewaren. Op lepeltjes leggen.
Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen. Smakelijk! PITTIG LEPELTJE MET FOREL
Voor ± 10 lepelhapjes
Preiwit in heel kleine stukjes snijden en blancheren, goed laten afkoelen en uitlekken. Forel in zeer kleine stukjes snijden. Alles goed mengen met de chilisaus, de witte balsamico-azijn en de paprikapoeder. Peper en zout bij doen volgens eigen smaak. Koel bewaren. Op lepeltjes leggen. Het is mogelijk deze bereiding de dag op voorhand te maken en koel en afgesloten te bewaren, en kort voordien in de lepeltjes te scheppen. Smakelijk! |
Auteur: Frone