Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/rozen_in_je_tuin


https://tuinadvies.nl   /    woensdag 18 mei 2022

3 Tips om uw rozen een nieuwe boost te geven

Rozen sieren bijna elke tuin. Ze passen in de border of versieren een pot op het balkon of het terras. Er bestaan kleine rozenstruiken, maar ook heerlijk geurende grootbloemige rozen.

Welke roos je ook kiest, ze hebben allemaal hetzelfde gemeen: rozen houden van een goed doorlatende, goed gevoede grond die liefst ook voldoende bekalkt is. Rozen die weinig voeding krijgen en in een te zure grond staan, worden al snel minder krachtig. De takken worden dunner en de bloei laat te wensen over.

Een aangepaste voeding en bekalking zorgen voor sterke rozen die langer bloeien en ook sneller gaan herbloeien. Ook de bladeren zullen groener zijn en minder gevoelig voor allerlei ziektes.

 

3 Tips om uw rozen een nieuwe boost te geven

voorjaar:

dcm meststof rozen en bloemenSnoei uw rozen na de winter terug en bemest ze met DCM Meststof Rozen & Bloemen aan 1-1,5 kg /10 m²

Aangepaste voeding voor een langdurige en uitbundige bloei van rozen en andere bloeiende sierplanten in volle grond of in pot. Met kalium voor intense bloemkleuren en magnesium voor een frisgroene bladkleur.

Toepassingsperiode: maart - oktober

Toepasbaar in de biotuin.

 

zomer: 

Knip in de zomer de uitgebloeide rozen terug tot net boven een mooi en stevig blad. Een gezonde roos verdraagt gerust wat snoei en zal hierdoor sterke nieuwe scheuten vormen die opnieuw kunnen bloeien. Bemest een 2de maal met DCM Meststof Rozen & Bloemen aan 1-1,5 kg/10 m²

Vaak wordt deze 2de bemestingsbeurt vergeten en het is net op dat moment dat rozen volop in de groei zijn en extra voeding nodig hebben om vitaal te blijven.

 

Herfst:

Snoei in de herfst het bovenste derde van de takken terug en bekalk de rozen met DCM Groen-Kalk® aan 1 kg/10 m². Na de winter snoei je de planten verder in en kan je vanaf stap 1 opnieuw beginnen.

 Toepassingsperiode: september - mei

#5324DCM

Bron: DCM
www.dcm-info.be

Terug naar boven icoon