Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/snijbloemen_nieuwe_soorten


https://tuinadvies.nl   /    zaterdag 21 mei 2022

Snijbloemen die onlangs werden geïntroduceerd en te verkrijgen zijn in de bloemenwinkel

Nieuwe snijbloemen op de markt.

Cilindra: een glazen ‘flute’ met een bloeiende mini-Cymbidium.
Los verpakte Cymbidium-bloemen zijn al jaren een bekend fenomeen. Maar sommige orchideeënkwekers gaan een stap verder door hele takken in cadeauverpakking aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is de Cilindra: een glazen ‘flute’ met een bloeiende mini-Cymbidium.
 

De bodem van de vaas is opgesierd met gekleurde gel of fijn grind, passend bij de bloemkleur. Aan de tak is een extra grote waterbuis bevestigd, zodat water geven in principe overbodig is. Makkelijker kan het niet.
Een cadeau waarbij de vaas verkrijgbaar is in drie hoogten: 35, 50 en 65 cm. De Cilindra is in de bloemenwinkel te verkrijgen van september tot en met april

Alstroemeria Fortaleza:

Fortaleza is een nieuwe grootbloemige Alstroemeria, die meteen vrolijk stemt. Niet alleen vanwege zijn feestelijke – bijna carnavaleske – kleurstelling van rood, oranje en geel, maar ook dankzij de uitstekende kwaliteit en houdbaarheid. De takken zijn ± 80 cm lang.

Zowel de bloemen als de bladeren blijven gemiddeld 17 dagen goed, bleek vorig jaar uit een houdbaarheidstest. Fortaleza beschikt bovendien over stevig blad, dat niet snel afbreekt. Ook bijzonder zijn de donkergroene randen van het blad, die daardoor nog mooier contrasteren met de spectaculair gevlamde bloemen. Alstroemeria Fortaleza is genoemd naar een stad in Brazilië. Niet zo vreemd, want Alstroemeria komt van oorsprong uit Zuid-Amerika.


Rosa Contour:

Het lange vaasleven en de mooie performance zijn de belangrijkste troeven van deze roos.

Rosa Contour onderscheidt zich met een mooie, hoge witte knop met een heel lichtroze zweem. De knop komt langzaam open en de sterk gekrulde bloemblaadjes geven de bloem een romantische uitstraling. Met een bloemdoorsnede van 8,5 tot 9,0 cm is Contour zeker geen kleintje. De sterke steel heeft een lengte van 70-90 cm en is licht bedoornd. De houdbaarheid is uitstekend: 12 tot 14 dagen. Bijkomend pluspunt is dat Contour zeer goed geverfd kan worden, mét behoud van zijn lange vaasleven.

Chrysanthemum (Indicum Grp) Toshka:

Toshka is een nieuwe troschrysant, die in een trendy interieur niet zou misstaan. De modieuze kleurcombinatie van een appelgroen hartje met contrastrijke lintbloemen is daarvan de oorzaak.

Chrysanthemum Toshka

De witte basis en randjes van de paarse bloemblaadjes zorgt voor een stralend hallo-effect. De Russisch klinkende naam is uit commercieel oogpunt gekozen: de veredelaar verwacht namelijk veel van Toshka in de Russische en Oost-Europese markt. Gelukkig beschikt Toshka over sterke bladeren en zware stelen, die langdurig transport prima kunnen doorstaan. Ook de houdbaarheid is uitstekend: minimaal 22 dagen, zo bleek uit tests op de VBA. Chrysanthemum (Indicum Grp) tros Toshka is jaarrond te verkrijgen.

#1447
Terug naar boven icoon