Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/tuinen_2009_cape_town_garden

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    maandag 2 augustus 2021

Tuintrend 2009: Cape Town Garden

Cape Town Garden


In de stoere relaxruimte kun je ontspannen in het groen. Pure luxe!

Het blauwe tuintype – de liefhebber van design – voelt zich meer aangesproken door de exotische, Afrikaanse uitstraling van de Cape Town Garden. In deze luxe tuin maakt de natuur een intense indruk.
Alle zintuigen worden geprikkeld. Het ruisende bamboe en de geurende kamperfoelie geven het gevoel midden in de natuur te leven.


De accessoires hebben een grove, natuurlijke uitstraling.
Etnische patronen geven een Afrikagevoel, zonder dat het er te dik bovenop ligt.

Door het gebruik van overkappingen en terrasverwarming (al dan niet op zonne-energie) is het mogelijk lang van de tuin te genieten. Bijvoorbeeld in de luxe, halfoverdekte relaxruimte met jacuzzi, douche of sauna. Natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen, geven de Cape Town Garden een krachtige uitstraling. Donkere natuurtinten versterken de enigszins mystieke sfeer.


De feloranje bloemen van de Crocosmia brengen kleur in de overwegend groene tuin

In deze tuin passen stoere, groene planten met een exotische uitstraling, zoals banaan, palmen en varens. Felgekleurde bloemen, zoals de feloranje Crocosmia, zorgen voor een enkel kleuraccent. De planten groeien bijna over het terras, waardoor het gevoel dicht bij de natuur te leven, nog eens wordt versterkt.


Een exotische buitenruimte om volop te genieten van het luxe gevoel midden in de natuur te leven.

De borders vragen weinig onderhoud, doordat tussen de beplanting extra bodembedekkers, cacaodoppen en houtsnippers worden toegepast. Deze zorgen voor minder onkruid en ogen robuust. Ook worden planten achter een muurtje geplaatst, zodat het onkruid uit het zicht blijft.


De boom groeit door de schutting heen en functioneert als natuurlijke parasol.

#1895

Bron: Tuinpromotie Nederland