Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/artikels/verzorging_van_buxus_en_rozen

menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    maandag 17 januari 2022

Verzorging van buxus en rozen

Het voorjaar en warmere dagen betekent niet alleen dat de meeste planten weer volop beginnen te groeien, maar ook dat het opnieuw tijd wordt om te snoeien. Snoeien is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van uw planten. Een snoeibeurt kan bijvoorbeeld zorgen voor meer bloemen, voor een compactere groei of een mooiere vorm. Dat geldt zeker voor uw buxus en rozen.

Verzorging van buxus

Door uw planten te snoeien, gaan ze echter ook verzwakken. Daarom is het belangrijk om na een snoeibeurt ook steeds een correcte bemesting te voorzien. Zo worden de voedingselementen in de bodem opnieuw aangevuld en kunnen uw planten zich snel herpakken.

DCM Organische Meststof voor Buxus

Uw buxus in volle grond en in potten geeft u met  DCM Organische Meststof voor Buxus precies wat hij nodig heeft.

De zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen in deze meststof hebben een zachte en lange werking voor een compacte, volgehouden groei van uw buxus.

Extra magnesium zorgt voor frisgroene, gezonde blaadjes.

  • met zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen voor een compacte, volgehouden groei van buxus in volle grond en in potten
  • zachte en lange werking (meer dan 100 dagen)
  • extra magnesium zorgt voor frisgroene, gezonde blaadjes

Verzorging van rozen

DCM Organische Meststof voor Rozen & Bloemen

Voor uw rozen is er de  DCM Organische Meststof voor Rozen & Bloemen, een aangepaste, langwerkende voeding met kalium en magnesium voor stevige planten met intense bloemkleuren en een diepgroene bladkleur.

  • aangepaste voeding voor een langdurige en uitbundige bloei van rozen, snijbloemen en alle bloeiende sierplanten in volle grond en in potten
  • lange werking (meer dan 100 dagen)
  • met kalium en magnesium voor stevige planten met intense bloemkleuren en een frisgroene bladkleur

 

DCM Bladvoeding Olega® Groen

Snoeien doet u best op bewolkte dagen, nooit op een zonovergoten dag. Hebben de jonge, nieuwe blaadjes na het snoeien geen frisgroene kleur, dan kan  DCM Olega® Groen een oplossing bieden.

Deze vloeibare bladvoeding met sporenelementen en zeewierextract heeft de bijzondere eigenschap dat ze rechtstreeks op het blad kan worden toegepast voor een snelle opname van de voedingsstoffen. Zo komt de bladgroei snel weer op gang en kleuren uw vaalgele rozen, buxus en alle andere groene planten binnen de kortste keren weer glanzend groen.

  • aangepaste voeding voor een langdurige en uitbundige bloei van rozen, snijbloemen en alle bloeiende sierplanten in volle grond en in potten
  • lange werking (meer dan 100 dagen)
  • met kalium en magnesium voor stevige planten met intense bloemkleuren en een frisgroene bladkleur
#3949

Bron: DCM
www.dcm-info.be