Zelf confituur maken
Confituur van druiven en honing
Ingrediënten:
- 1250 gr druiven
- 950 gr geleisuiker
- 3 el honing
- zakje vanilesuiker
- halve citroen (sap)
Bereidingswijze:
Begin met de druiven te wassen en daarna in helftjes te snijden.
Breng daarna alle ingrediënten al roerend in een kookpot en laat ongeveer 10 minuutjes koken.
Giet daarna de kokende brij in potjes.
Smakelijk!
Confituur van aardbeien
Ingrediënten:
- 1,5 kg kleine aardbeien
- 1 kg confituursuiker
- het sap van een halve citroen
Bereidingswijze:
Ontdoe de aardbeien van hun steeltje en snij ze in partjes.
Doe de gesneden aardbeien samen met het citroensap en de suiker in de pan en breng aan de kook op een hevig vuur.
Blijf roeren tot de massa begint te dikken.
Eenmaal klaar giet dan de kokende brij in de potjes.
Confituur van ananas
Ingrediënten:
- 1,7 kg gesneden ananas (blokjes 1 x 1 cm)
- 850 g confituursuiker
- sap van 1 citroen
- 40 g pectine
Bereidingswijze:
Snij de ananas op voorhand en doe die blokjes in een pot samen met de suiker en het citroensap en breng aan de kook.
Blijf roeren zolang de brij niet dik genoeg is. Voeg daarna de pectine toe, laat het geheel nog 1 minuutje doorkoken.
Nu mag alles in de confituurpotjes.