Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/tuinproblemen/100/meeldauw-of-witziekte-op-rozen

menu
Tuinadvies

Meeldauw of witziekte op rozen

Meeldauw of witziekte op rozen bestrijden
Meeldauw of witziekte op rozen bestrijden Meeldauw of witziekte op rozen bestrijden Meeldauw of witziekte op rozen bestrijden

De meeldauw op rozen is een schimmelziekte die vooral bij vochtig weer zichtbaar zal worden.
Op de bladeren komen paarse, rode tot bruine spikkels. In vele gevallen groeit er op de achterkant van het blad een donsachtige laag.
Als gevolg van meeldauw op rozen kunnen de bloemstelen of stengels splijten.

De jonge scheuten kunnen door deze schimmel gaan afsterven en wanneer bloemknoppen aangetast worden komen er vaak misvormde bloemen uit.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Meeldauw of witziekte op rozen

Ziekte- en insectenbestrijding op rozen - roseclear spray

Naar dit product in de webshop

Deze gebruiksklare spray bestrijdt insecten zoals bladluizen en verschillende ziekten zoals roestziekte, witziekte, en sterroetdauw op rozen en sierplanten.

De werkzame stof wordt opgenomen in de plant via de bladeren en wordt doorheen de hele plant verdeeld dankzij de sapstroom.
Het voordeel hiervan is dat regen- en gietwater geen invloed hebben op de werking van dit middel, waardoor dit bestrijdingsmiddel tegen ziekten en insecten een langere werkingsperiode heeft.

Gebruik:

Enkel te gebruiken zodra instecten en schade van ziekte op rozen wordt opgemerkt. De behandeling mag herhaald worden na 3 tot 4 weken.
Tegen ziekten mag preventief behandeld worden. Bij zwarte bladluizen op rozen in het vorige seizoen, preventief spuiten zodra de knoppen ontluiken, en om de twee weken herhalen.
Let op: maximaal 4 toepassingen per teelt.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op rozen, Bladluizen op sierplanten, Meeldauw of witziekte op rozen, Roestziekte op rozen, Roestziekte op sierplanten, Schimmels op rozen, Sterroetdauw op rozen, Meeldauw of witziekte op sierplanten.

Terug naar boven icoon