Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo, Wie kan mij advies geven omtrent het aspergebed, kan ik het aspergebed
intakt laten in het najaar en het loof onder afsteken of, moet ik het aspergebslopen en in het voorjaar opnieuw opzetten. I.v.m. mijn leeftijd is het nogal zwaar werk om het bed opnieuw op te zetten.
Normaal worden de bermen elk jaar vlak gemaakt, om ze in het voorjaar terug op te bouwen met flink wat compost en mest erdoor.
Als dat moeilijk(er) wordt, zou ik de bermen weg halen, in de herfst gewoon compost en/of mest uitstrooien en die licht inwerken. Eventueel herhalen in de vroege lente.
Als je stokken zet op de plaatsen waar je de planten hebt teruggesnoeid, kan je daar in het voorjaar donkere emmers over zetten. (Als het een winderige plaats is, kan je bakstenen of zo op de emmers leggen, zodat ze niet gaan waaien.)
De emmers gaan het licht blokkeren, zodat je nog altijd witte asperges krijgt.
Of je zet (op een deel) geen emmers en probeert of je een ras hebt dat ook geschikt is om de asperges groen te eten.
Groene asperges snij je af als ze zo'n 25cm groot zijn. Ze smaken wat intenser, je hoeft ze niet (of alleen het onderste stukje) te schillen en ze zijn iets sneller gaar.
Zo'n aspergebed met van die dijken kun je gewoon intact laten. Bij professionele kwekers blijven die ook vele jaren staan. Aan het eind van de herfst/begin winter wordt het afgestorven loof eraf gemaaid.