Wie de jagers minder in het hart draagt, maar toch graag een klassieke "wild"-schotel heeft, hier volgt een eenvoudig gerecht dat een wildschotel benadert van smaak.
Laat 1 kg (voor 4 ppn.) varkensfricassee (stoofvlees), in blokjes gesneden 12 u. marineren.
Marinade : rode landwijn, 1 selderij tak, 2 wortels grof gesneden, 1 ui doorprikt met kruidnagels, enkele takjes peterselie, tijm & laurierblad, een greep peperkorrels.
Dep het vlees droog, bak aan in bakboter of neutrale olie. Bestrooi met wat bloem, zeef de marinade en voeg toe tot het vlees onderstaat. Draai het vuur lager en laat gaarstoven. Bijkruiden met peper & zout. Opdienen met puree, kroketten, polenta,...
Klassieke afwerking : 12 gedroogde abrikozen & 2 eetlepels rozijnen laten zwellen in warm water, voeg ca. 10 min. voor einde stooftijd deze uitgelekte vruchten toe.
Variatie : vervang het gedroogde fruit door een tweetal eetlepels rode bessengelei.
Een armen mensenrecept uit de bergen van Italië.....