Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hier zijn de cactussen al met de eerste bloei en knopvorming begonnen, ondanks het feit dat ze enkele dagen geleden elke nacht net onder het vriespunt zat (planten in de openlucht). [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]
Mooi Pieter, m.n. de laatste twee. Die FO 229 kom ik inderdaad steeds onder deze soortsnaam tegen maar toch is de bedoorning eigenlijk veel te lang voor deze soort; thaloci (en crucigera waarvan thaloci tegenworodig als ondersoort wordt beschouwd) hebben volgens de beschrijving veel kortere doorntjes (2 mm).
Klopt Wiebe wat je zegt. Maar wat is het dan wél? In Ralph Martin's databank staat deze nummer als een var. van M. elegans, maar dat is denk ik ook niet juist. Bij de opmerkingen wordt ook van M. tlaloci gesproken.
M. crucigera heeft wel typisch deze donkere basis aan de doornen, wat je op deze vorm ook kan zien. Ook de bloei redelijk naar onder toe wijst deze righting uit. Ik weet echter niet genoeg van Mammillaria af om er een grondig oordeel over te kunnen vellen. In elk geval vind ik het een mooie soort.
Très chique! Die Eriosyce is ook nog ene Neoporteria volgens sommige "verkopers" wat niets afdoet van haar schoonheid maar wel aan de prijs Hier is nog maar weinig of geen cactuskleur te bekennen.
Die Neoporteria staat al enkele maanden te bloeien hoor en die zal wel nog enkele maanden doorgaan.
Die Mammillaria's zijn typische bloeiers voor dit moment. Voor diegenen die deze soorten ook hebben, hoever staan ze al?
Neoporteria/Eriosyce en M giselae zijn bij mij (bijna) uitgebloeid. In mijn M tlalocii/crucigera nog geen knop te bekennen. Van beide laatst genoemde soorten ook even een plaatje bijgevoegd. Ook mijn M tlaloci 'voldoet' niet aan de soortsbeschrijving.