Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/16/cs-algemeen/4215/online-zaden-bestellen

menu
Tuinadvies
0

Online zaden bestellen

Ga naar meest recente reactie

ChrisB

Ik ben opzoek naar online verkopers van zaden in de trend van Silverhill Seeds, kan iemand mij aan een paar links helpen? (liefst buiten europe/noord amerika).
zondag 31 december 2006 - 14:20

Tekst aangepast

Pieter

Euh Chris,
Ik begrijp het niet goed, waarom liefst buiten Europa en Noord Amerika? Het is juist in Europa dat je zo goed als alles kan vinden als zaad en bovendien is het veel goedkoper. Geen zware onkosten door papierwerk en zo. Privépersonen willen wel eens opsturen zonder papieren, maar veruit de meeste kwekerijen zullen zich hier niet aan wagen.
Maar als je zoekt naar zaden van Zuid-Afrikaanse planten denk ik dat je met Silverhill wel een heel goed adres hebt vanwege het grote assortiment. Zelf heb ik wel nog geen ervaring met deze mensen. Alle zaden van Silverhill zijn trouwens uit de natuur gehaald als ik me niet vergis.
zondag 31 december 2006 - 16:50

Wiebe

Pieter,

Ik denk niet dat Silverhill alle zaden uit de natuur haalt; ik heb toch wel wat minder positieve ervaringen omdat zaden van Stapelia-achtigen die ik bij hun heb besteld regelmatig hybrides bleken te zijn en dus waarschijnlijk van cultuurplanten afkomstig. Overige ervaringen met hun waren trouwens wel positief en hun assortiment is overweldigend!

Duur maar wel bijzondere soorten nog bij http://www.penroc.co.za/pages/2Seeds.htm (heb ik geen ervaringen mee) Op http://www.cactus-mall.com/nurseryovs.html vind je nog een overzicht van kwekerijen buiten Europa en Noord-Amerika; of daar ook aanbieders van zaad bij zitten weet ik niet.

Wiebe
zondag 31 december 2006 - 17:11

Harry54

Ik vond nog dit adres. heeft iemand hier ervaring mee? Harry
www.landhummel.de
zondag 31 december 2006 - 17:17
maandag 1 januari 2007 - 09:12

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken