Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wat kan ik het beste doen met de nu uitgebloeide bloemen van "verwilderingsbollen" zoals blauwe druifjes en boshyacinten (staan in mijn gazon)? Verwijderen om de bol volledig energie te laten steken in opslag voor het volgende seizoen of zaad laten vormen voor uitzaaien? Planten deze bollen zich te best voort via vegetatieve of generatieve vermeerdering?
Ik wil dat ze zich vanzelf vermeerderen, dus even helemaal niets doen is het beste. Dat is nog eens een mooi advies! Toch nog nieuwsgierig of de vermeerdering van deze bollen met name gaat via bijbolletjes of via zaad?
Ik ga pas maaien als het loof afgestorven is (bollen staan toch aan de randen van mijn gazon).
De blauwe druifjes zaaien zich ook enorm uit. Het duurt wel, denk ik, 2 tot 3 jaren, voordat de zaailingen bloem geven. Als je hun laat doen, heb je straks meer druifjes dan gras. Wil je op een gegeven moment de uitbreiding een halt toe roepen, verwijder dan alleen de zaadtrosjes. Het groen moet je eigenlijk altijd laten afsterven. Dat komt de bollen ten goede voor het volgende jaar.
Voor sneeuwroem geldt hetzelfde.