Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dat is lastig te zeggen, want er zijn veel bomen en struiken met een zogenaamde 'laciniata'cultivar met dit smalle, ingesneden blad. In mijn tuin heb ik de peterselievlier, Sambucus nigra var. laciniata en de els Alnus incana'Laciniata', maar er zijn er nog veel meer. Google er maar eens op. Misschien herken je dan de boom van je foto.
Die peterselievlier is het zeker niet.
Ik denk eerder wat Tuinprins zei maar dan nog in een “vroeg” stadium met smalle bladeren. Google laat iets bredere bladeren zien maar deze zal nog wat moeten groeien.
Dat si een beuk, zeker weten. maar varenbeuk kan nogal variabel zijn, met soms bredere en soms wat smallere bladeren. Bovendien zijn er verschillende selecties met smal blad, niet enkel 'Asplenifolia', maar ook nog 'Quercifolia', 'Quercoides', 'Latifolia', 'Incisa'. Eigenlijk zijn die verschillende vormen niet uit mekaar te houden. Daarom worden die tegenwoordig verzameld ond er de noemer Fagus sylvatica heterophylla group. Of met andere woorden: dit is 200 % zeker een varenbeuk.