Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
hey allen,
we gaan binnen enkele weken een tuinhuis (met grote luifel) hebben, met een dakoppervlak van 3m bij 9m, licht aflopend, roofing dakbedekking.
De PVC dakgoot is al voorzien.
Mag dit water gebruikt worden voor planten en dieren (kippen), of is dit 'besmet' met chemische producten van de roofing?
Hoe vang ik dit best op? (ik bedoel vooral: hoe vermijden dat er toch wat klein organisch afval in komt en de boel begint te rotten, etc...)
ik heb al 15 jaar een regenwaterput van 10000 liter en daar zit oa de douche op en al ons warm water en de spoeling van de wc en het wasbakje en de wasmachine.
en we zijn nog niet vergiftigd dus voor de plantjes zal het ook wel goed zijn,
er zijn goeie filters in de handel , en wat denk je dat loslopende kippen en katten drinken?
een simpele filter is een kous aan het einde van je regenpijp hangen en een "spin "in de toeveor van de regenpijp steken om de eerste bladeren op te vangen.
Inderdaad filteren, de spin in de goot, enz zijn al prima. Af en toe moet je je vat eens kuisen , naargelang hoeveel afval er op je dak valt en meespoelt en voor wat je het water gebruikt). Eens per jaar is een maximum, minder kan. Bedenk op welke schaal je opslaat en pompt (3 op 9 meter geeft al een hoop regenwater)
Je kan een vat van een paar honderd liter bovengronds hebben en aftappen door het te.laten lopen ( zoiets vind je in veel DHZ zaken). Of je kan een grote ondergrondse hebben ( ik heb ook 10000 liter maar wel van het huis) en dan heb je een pomp (ondergronds of bovengronds, in dat laatste geval opletten voor vorst) enook daar dan filteren op de aanzuigleiding. Als je veel en proper water hebt kan jer er ook huisgebruik van maken: toilet, kuisen van vloeren, ... En dus niet alleen gieten. Ikzelf heb kleigrond en moet dus nooit het gazon sproeien , bijgevolg is mijn put altijd vol, zelfs met al dat huisgebruik
PS vergeet de overloop niet voor als de tank vol is