menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Zwammen op kersenboom

Ga naar meest recente reactie

Japanse tuin project

Tekst aangepast

Japanse tuin project

Wij hebben in onze tuin een kersenboom staan die door mijn grootvader werd geoculeerd toen hij 13 jaar oud was. Hij is er nu 79 dus de boom is 66 jaar oud. De boom heeft daardoor een grote emotionele waarde. Onlangs merkten we op dat hij aan de basis de groei van een aantal zwammen begon te vertonen. Een aantal mensen hebben ons al geadviseerd dat het het beste is om gewoon te kappen. Dat zouden we echt wel zonde zijn want het is een pracht van een boom met een mooie volle kruin. Weet er iemand hoe we dit probleem het beste zouden aanpakken? Misschien kan iemand ons doorverwijzen naar een deskundige? Je zou er ons alvast een groot plezier mee doen!!! Alvast bedankt!
Groeten, Sven PS de foto hiernaast is een foto van onze boom, zoals je kan zien geeft hij ons in het voorjaar nog een prachtige bloei
zaterdag 28 juli 2007 - 10:42
Helianthus

Tekst aangepast

Helianthus

Beste Sven,

Ik zou je adviseren om voor jou specifieke geval niet teveel zelf te gaan experimenteren, hoe goed sommigen het ook menen met raad geven.
Best neem je contact op met een boomchirurg.
Als je wil kan ik je iemand aanraden, een persoon uit Geraardsbergen (ik weet natuurlijk niet waar jij woont).
Ik ken deze persoon via avondles tuinverzorging en hij is (voor mijn gevoel althans) zeer betrouwbaar en bekwaam in z'n vak.
Kijk eens op z'n website anders ;

http://www.treeworks.be

Een eerste adviserend bezoek is altijd gratis en je bent nooit verplicht om met hem samen te werken.
Mocht een eventuele prijsofferte te duur zijn, dan heeft hij daar alle begrip voor.
Zeg hem maar dat ik je heb doorverwezen.

Groetjes, Gert.
zaterdag 28 juli 2007 - 12:07
Victor44

Victor44

Sven,ik denk dat uw kerselaar zijn beste jaren voorbij zijn,aan alles komt eens een einde.Na zoveel jaren zal er ook wel slijtage op de vruchttakken zitten en zou ik geen geld uitgeven aan een boomchirurg.Ik zou deze boom rooien en een paar nieuwe lekkere dikvruchtige laagstam aanplanten die ook minder barstgevoelig zijn.

Grtjs.Victor.
zaterdag 28 juli 2007 - 20:27
Japanse tuin project

Japanse tuin project



Victor,

Zou je de boom nog een kans geven als je zou weten dat wij geld krijgen voor het het onderhoud van landschapselementen? Wij wonen immers in beschermd landschap en de overheid ondersteunt het onderhoud van waardevolle landschapselementen. Zo hebben we bijvoorbeeld een oude meidoornhaag staan (ongeveer dezelfde leeftijd als de kersenboom) en daarvan hebben de diensten van bescherming van landschappen duidelijk gezegd dat we ze niet mochten rooien maar wel onderhouden (en ook daar krijgen we ondersteuning).

Mijn vraag is dus: denk je dat de boom nog te redden zou zijn los van het financiële plaatje? Groeten, sven

PS ik weet niet hoe ik aan mijn grootvader zou moeten uitleggen dat we zijn boom gaan rooien. Kandidaten om het nieuws te brengen?
zondag 29 juli 2007 - 10:14
Tomby

Tomby

als die oude meidoornhaag dichtbij uw oude kerstboom staat kan je hem best wegdoen aangezien hij toch 100% zeker 1 dezer jaren zal neervallen tijdens een kersenseizoen aangezien hij dit gewicht niet meer zal kunnen dragen, een storm kan ook wel eens moeilijk doen, onze oude boom was ook aan het rotten en zag er noghtans heel mooi uit, met miljoenen kersen heel prachtig, tot die naar beneden vloog en heel onze tuin en de buren een douche van kersen gaf achteraf heel grappig maar moest er iemand in de buurt gestaan hebben was dit niet zo grappig uitgelope natuurlijk. t'is maar dat ge weet wat er kan gebeuren als je hem laat staan

Groeten Tom
zondag 29 juli 2007 - 10:31
corrielat

Corrielat

Als ik zo'n boom in mijn tuin zou hebben, (zeker als hij voor mij van emotionele waarde was) zou ik zeker een boomspecialist om raad vragen.
Omdoen kan altijd als het echt niet anders kan, maar ja wie ben ik? ik hou van oude bomen, ze hebben ons veel te vertellen.
zondag 29 juli 2007 - 10:38

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon