Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Misschien had je er nooit tijd voor, maar wil je je na je pensionering wel op de tuin storten. Of was je al je hele leven een fervent tuinier, en wil je dat het liefst zo lang mogelijk blijven.
Zelf groenten en kruiden telen kan al op een heel klein plekje en u hoeft er niet eens rugpijn aan over te houden. In de tuincentra vindt u tegenwoordig namelijk niet alleen een ruime keuze potten, m²-tuinen en houten plantbakken op voet of op wielen
Ons leven en ons tuinieren kan natuurlijker, eenvoudiger, goedkoper en gezonder. Bekijk deze pagina over natuurlijk tuinieren en leer hoe het ook anders kan!
Maart is de eerste drukke maand van het jaar binnen de tuinkalender. De temperaturen worden geleidelijk aan zachter, de eerste bloemen komen tevoorschijn en heel wat onderhoudsklusjes staan te wachten. Werk in stappen en maak een overzicht van alle klusjes.
Het begrip verticaal tuinieren bestaat reeds enkele jaren en kent een toenemende groei, voornamelijk in steden. Het idee is eenvoudig: gebruik de wanden van je woning of terras als tuinoppervlak en maak de stad weer groen!
Tuinieren stopt niet op je vijfenzestigste, ook niet als je minder mobiel bent, niet veel kracht meer hebt of een beperkte mobiliteit. Net zoals je je huis op een bepaald moment herinricht naar levenslang wonen, kun je ook je tuin perfect aanpassen aan de oudere dag.
Besten, Wij zijn 6 studenten agro-en biotechnologie, afstudeerrichting Groenmanagement - specialisatie Tuinaanleg. Voor het behalen van ons diploma moeten wij een eindwerk maken.
Besten, Wij zijn 6 studenten agro-en biotechnologie, afstudeerrichting Groenmanagement - specialisatie Tuinaanleg. Voor het behalen van ons diploma moeten wij een eindwerk maken.
Gisteren alles nog eens losgeharkt voor de regen van vandaag. Bloempotten aan en in de tuinhuizen gezet,tuinslang opgerold en in tuinhuis en de tafel aan de compostbakken gezet.
Nu het weer wat koeler is moet ik maar eens beginnen met deze plantjes te planten. De plantjes in de rechter bak heb ik gekocht bij Vivara, die moeten in de grond.
Combinatie van planten in bakken, sommige ben ik aan 't 'redden' (of dat hoop ik toch) andere moeten nog uitgroeien (in de grijze ronde bakken staan speciale aronskelken).
Mijn vorige tuin (9a) in Humbeek (Grimbergen De schaduwtuin met prieeltje (zelfgebouwd) en klein vijvertje. Achter het prieeltje werkhoekje en compostbakken.
Aan de voordeur en oprit een deel van de nieuwe bakken en manden geplaatst die vanachter stonden. De namen hieronder zijn enkel van de bloeiers en degene die nu boven komen.
Vlug de tuin in voor dat de witte wereld weer foetsie is. Ook zaten we ruim een uur zonder stroom en de cake die ik juist aan het bakken was is een plat gevalletje gebleven.
April 2018: wildernis aanpakken! Alle struiken, wilde boomgroei, rotte fruitbomen (in de loop der jaren waren er al enkele gesneuveld door najaarsstormen) eruit.
In de verte de eik die regelmatig zijn portie gif krijgt hij zou 10kg appels kosten aan de fruitboeren. Is wel voor 3/4 mijne eik en mag niet gekapt worden van het gemeentebestuur dus gebruiken ze andere middelen.
De dame des huizes heeft haar laarsje naast de reuzenbovist gezet om een vergelijk te hebben . Naar het schijnt schijfjes snijden en in de pan bakken .
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
We hebben er al heel wat bijeen verzameld - ze moeten dienen om een feest op te fleuren - in de lange bakken komt nog oasis en dan allerlei takjes met fris lentegroen, katjes of krulletjes en misschien ook blad van klimop.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Versie 2.0: drie bloembakken een waterreservoir onderaan, een luchtpompje die het water naar boven duwt en een rood/blauw ledje bovenaan om de groei te bevorderen.
Na jaren zonder sneeuwklokjes (knolletjes verdwenen altijd) toch nog eens geprobeerd,maar deze keer in de bloembakken. En een goed resultaat,ééntje gaat bijna bloeien.
De Verbena en Rhodochiton zijn de laatste van het perkgoed aan de achterkant. Aan de voorkant zijn de bakken met Sundaville, Streptocarpus en Euphorbia ook nog mooi.
Alle Luzula uit de voortuin verwijderd - gaat weg, te moeilijk om te onderhouden en uit te doen. Wat op 2 m2 stond opeengepakt, is na heftig trekwerk uiteengerafeld tot 10 bakken vol.
De verhoogde borderbakken zijn klaar, kan ik nu eindelijk mijn tuin gaan aankleden met planten. En natuurlijk de te enthousiast aangekochte planten van vorig jaar een definitief plaatsje geven.
Het is niet zo dat het moestuintje zoveel opbrengst geeft maar het is een mooie aanvulling. Een paar keer per week een verse, kleurrijke slamix voor bij de maaltijd met wat peterselie en bieslook op gesnipperd, een rabarbertaart bakken of wat aardbeienmoes door mijn yoghurt mengen, dat kan dan weer wel.
Zo zien de bakken er uit met de verzamelde plantjes mooi geschikt door R en een schare vrienden/vriendinnen. Zijn echter niet voor de tafel, sorry Boerke, ik heb me vergist, het is om een podium te versieren.
Met heel veel geluk en geduld worden deze kleintjes de bomen voor volgende generatie - ze trotseren weer en wind, staan op rotsen, in de branding en de stijve bries, bar klimaat, onreinheden in stadslucht, ook de drukte van het verkeer, warmte, hitte en erge koude - de boom voor alle werk dus - de Pinus Nigra Nigra - 360 zaden gezaaid in verschillende bakken, en na 3 dagen al zo'n 50 uitgekomen .
Dit zijn mijn fruit bomen appel en kers en perzik waarvan 1ne appel van mijne vorige wooning komt dus zo'n 3jaar al en kers van enkele maanden gekocht dus nog geen kers
Hier doen ze het nog wel heel fijn maar het is duidelijk dat er nieuwe grotere bakken moeten komen. Ze blijven heel klein maar doen wel reuze hun best, smaken goed en staan heel leuk.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Verbaasd maar zeer blij verrast over het recuperatievermogen van gras/gazon! Amper een maand geleden was het gazon op sterven na dood, volledig uitgedroogd en geelbruin op een keiharde gescheurde en gebakken kleilaag.
Hoogstwaarschijnlijk weer een erg foute combinatie van mij, of verkeerde standplaats (ochtend tot iets na de middag zon) maar mijn steeds groen wordende fonteinen omgetoverd tot plantenbakken. Planten staan onderaan op hydro korrels en water loopt weg helemaal onderaan, maar planten kunnen er met de wortels wel nog bij als ze zoeken.
Voor één keer zat de merel op z'n gemak. Veel te zien in de achtertuin,maar sedert er een \"vetpotje\" met fruit en rozijntjes onder de vaste voedertafel staat,komt ie meer naar daar.
Deze twee zijn zeker 'n half uur aan het bakkeleien geweest om de voederbak, geweldig om te zien, een viel zelfs van de stam, geweldig om die strijd te zien.
Het gras wordt een speeltuintje van gemaakt, hier komt ook een speeltoestel in. De bakken zorgen voor afscheiding tussen het zitgedeelte en het speelgedeelte.
Vandaag wat hout opgeruimd in de tuin wat ik een tijdje terug bij elkaar had geleg. Overal zaten er slakken, maar gingen er toen met een slakkengangetje vandoor, te onrustig!
Vandaag de kou 20 Km getrotseerd met de fiets, wind tegen was het alles of niets. En onderweg foto's pakken, oei,oei,oei, mijn toestel bleef in mijn zakken.
Een kijkje in mijn hoofd. Het is stille zaterdag vandaag de wind trekt zich hier niks van aan treitert de tulpjes die één voor één hun bloemblaadjes verliezen.
Hoi jungs, vergeet ook niet na de fabuleuze bloei eens naar boven in de bomen te kijken, want nu gebeurt het wonder ! fruit komt er aan (alhoewel deze niet echt eetbaar is - of toch ?
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Mijn catalpa staat al jaren heel mooi, maar dit jaar kraken alle takken af aan de stam. Wij moeten er zelfs niet aankomen, ze komen zo los van de stam.
Slakken uit de tuin verplaatst, maar weet niet wat de meest "slakvriendelijke" manier is om deze beestjes te weren. En ik weet ook (nog) niet of ik met een slakkenprobleem zit of dat er maar enkele aanwezig zijn.
Mijn misbaksel heeft al weer mooie takken voor straks met de kerst. De onderkant is geen kijk, maar dat valt in de zomer niet op omdat er bloemen omheen staan.
Met vrienden op bezoek geweest bij het Westlands museum in Honselersdijk. Er waren bloemen, fruit en groenten te zien, echt het Westland in een notendop!
In de nieuwe tuin doen de rozen het niet al te best, en kijk, deze sukkel die in de vorige tuin ongelukkig was is hier happy. Ze is goed bezig met sterke nieuwe takken te maken.
Ik ga het eens wagen met die plantzakken van tuin advies 2vol met kruiden gedaan en eentje met 1jaarigen heb er nog 3over maar ga toch wachten wat het gaat geven met deze 3
Het verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke Ginkgo biloba kun je zien aan de rechtse op de foto is een vrouwelijke die heeft vanaf de stam iets wat hangende takken. De mannelijke links op de foto heeft vanaf de stam opgaande takken.
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Stukje achtertuin en volledige zijkant zijn schoongemaakt en hebben een vers laagje potgrond en gekleurde schors gekregen. Nog wat Hakonechloa macra 'All Gold' en Imperata cylindrica 'Red Baron' bijgeplant.
Op de terreinen waar er volgend jaar een paar tientallen volkstuintjes komen, ben ik momenteel een bijenstal aan het optimmeren voor 4 à 5 kasten. Hopelijk valt het weer in de komende dagen wat mee, dan kan ik het dakje afdichten, gereed voor het sedumdak dat er ook nog op komt.
Dichtje week 14 Acer in lente tooi. Als kusjes in de wind hangen de opkomende blaadjes bijna verlegen aan de takken kijk hoe broos en zie hoe mooi ze blozen.
De rode dahlia's beginnen nu ook volop te bloemen, het zijn 2 soorten maar ik ken de naam niet meer, ze staan hier al jaren in potten, zo kan ik ze beter beschermen tegen de slakken.
De Tree of 40 Fruits is gecreëerd door Sam Van Aken, kunstenaar en kunstprofessor aan Syracuse University. Hij vatte het plan op om een complete boomgaard te verenigen in één boom.
Dit rest nog van de Tamarix , de stam was van boven tot onder al behoorlijk hol dus het was hoog tijd om hem weg te halen . Ook meerdere takken met scheuren wat een gevaar had kunnen zijn voor de auto's die er altijd staan .
De eerste aardbei van het jaar die ik heb kunnen redden van de slakken uit de serre. We hebben 'm in vieren moeten snijden omdat de jongens allemaal een stukje wilden proeven.
Na veel geduld na de extreme slakkenvraat op de valreep een bloem van Dahlia 'Mick's Peppermint'. Nog veel knoppen maar al een beetje te koud om nog open te gaan denk ik!
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
De dader gezocht en gevonden al ken ik hem/haar niet.In de lente begonnen met verschillende soorten radijsjes te zaaien deze groeiden prima in mijn m² tuin en in bloembakken (ik heb niet zoveel tuinierplaats) de laatste weken echter kiemen de radijszaailingen snel en groeien vrij snel tot de vraat toeslaat al escar-go tussen gestrooid hoewel ik nergens slijmsporen zag.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
De Ribes sanquineum zit al in de knop Als experimentje een paar takken in de vaas gezet; en ja hoor ze zijn open gegaan. Weliswaar niet in de mooie rode kleur als buiten , maar toch alvast een beetje lente in de vaas.
Zo begon vanmorgen onze dag: zagen, hakselen en opruimen van de grote tak die afgebroken was door de storm en al de andere takken die verspreid door de tuin lagen!
Nu het mais hoog Staat, kann ik in alle rust, de dode bomen ,takken en vooral de brandnetel weghalen. Wie suggesties heeft,voor struiken, die in deze natuur van de Vechte passen, dan graag!
Bij in actie op de Amerikaanse Sering. Eindelijk weer even tijd gehad om foto's te bekijken en zelf foto's op de site te zetten, we zijn druk bezig met inpakken voor de verhuizing aan het eind van de maand.
Nu ik eindelijk de slakken onder controle heb, beginnen nou deze beestjes mijn herfst asters op te vreten. Die herfst asters hebben het zwaar te verduren.
Op de Hydrangea "ayesha" - met normale bloem hier links afgebeeld - staan volgens R twee takken met geheel andere bloemen - hier rechts. Is dit een bekend fenomeen?
Alle onderste brede takken van de vogelkers weggezaagd verf op de wonden en nu kan je de donkere vlier goed zien: Er staan er 5. Het liefst eigenlijk, allemaal weg.
Krulhazelaar (Corylus avellana Contorta) niet te verwarren met de krulwilg. Deze struik geeft hele mooie kronkellige takken, zelfs de stam is gedraaid, heel goed bruikbaar bij de bloemschik.
Ik vind het jammer te moeten melden maar ik denk dat er mogelijk een foutje zit in de "toevalsgeneator" van de grote puzzel. Op de volgende foto is te zien dat alle vakken goed staan behalve 2.
Kerselaar; de rupsen hebben een flinke aanslag op de bladeren gedaan, de vogels zitten op de hoogste takken (waar wij niet bij kunnen) en misschien houden wij er ook een paar handjes aan over!
Achter huis zijn gisteren wat wilgentakken gesneuveld door een rukwind. Vanmorgen mijn versnipperaar klaargezet en er verdwenen heel wat dunnere takken.
Helemaal achterin onder de kale bomen liggen veel bladeren en oude takken waar egeltjes soms hun winterslaap houden, maar ook veel insecten en andere dieren vinden daar een plekje.
Kon het niet langer aanzien de kale takken van de skimmia. Heb er enkele teruggeknipt en deze rieten hoes had ik nog van de kringloop en die kon er nu mooi overheen.
Een karwei wat we uit handen hebben gegeven, 2 dagen lang de boomexperts aan het werk gehad in de oude eiken. Zo knap hoe ze daarboven in de takken klimmen en hangen en zo hun snoeiwerk verrichten.
Struikhei (Calluna vulgaris) een fijne nectarplant, want de nectar is makkelijk te bereiken voor vele insecten met een korte tong. Men kan net als van de takken van de brem een fijne bezem maken.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
Even naar het plantencentrum geweest, waar ik eind februari weer kan beginnen, tot mei. Daar is me toch een afgeprijsde Orchidee aan de vingers blijven plakken.
Er moet nog een bankje gestapeld, van oude stenen, Het pompoenenveld is helemaal onkruid vrij, Elke week, komt er een foto. Achterin (links), mocht ik nog takken weg laten snoeien.
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Aangezien de nieuwe asters helemaal waren opgevreten door de slakken er cyclaampjes voor in de plaats gezet. Weet van voorgaande jaren dat ze daar iig vanaf blijven!
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Pinussen hebben heel soepel hout dat onder het gewicht van pakken sneeuw niet afbreekt maar soepel meegeeft. Deze naald werd door de draad van een spinnenweb helemaal uit zijn normale stand getrokken.
De Fluweelboom, stak haar takken over het graspad. Voordat Dick er met de snoeischaar in ging, heb ik het toch al slechte pad weg gehaald en het perk vergroot, Voor Dick minder werk en de lavendelhoek mooier.
Het is een slecht Dahlia seizoen, bijna allemaal zijn ze aangevreten door slakken. Ik heb alle kapotte knoppen verwijderd en hoop dat er nog een paar goede bloemen gaan ontwikkelen.
Voorraadje bladeren voor de aanmaak van bladgrond - heb vorig jaar de methode "tuinadvies" gevolgd (in zwarte zakken) maar dat gaf na de herfst en winter niet echt veel resultaat .
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
De bonenwielen staan overeind, de slakkeninvasie is een compleet feit en ik wist niet dat ik zoveel onkruid gezaaid had, jawel chaos is compleet op moestuin 'tijdnood'.
Het hondje liep los, en zijn baasje was ons al voorbij gelopen. Het hondje keek naar ons en liep keihard de andere kant weer op, weg van ons en zijn baasje!
Vorig jaar bouwde ik deze omheining in wilgentakken om de pioenen te ondersteunen en dat gaf best een mooi effect toen alles in bloei stond. Dit jaar lijken ze echter maar iel op te komen .
Door de late nachtvorst in het voorjaar, had ik heel wat dode, zwarte takken in mijn Liquidambar die ik die zomer heb ingesnoeid. Met als gevolg dat er nu een beetje een halve boom staat.
Sinds ik 5m naar beneden uit boom ben gevallen - én het overleefd heb - laat ik snoeien van de dode takken over aan specialisten. Gisteren is Fausto honderdjaar oude kastanje komen snoeien.
Onder het nieuwe houthok hopelijk nog op tijd in oktober een riant onderkomen gecreëerd om n egel aan te lokken om volgend voorjaar te helpen met de naaktslakken overlast
De palen die de leibomen recht moeten houden hebben we achter de bomen laten plaatsen, zodat je ze niet ziet. Verder zijn de takken geleid met alleen draden, geen dwarsbalk bovenop.
Hij deed het niet zo goed in de pot, dus in een hoekje tegels eruit gehaald en een gat gaan graven. Gele zand en heel veel puin, zoals op de volgende foto te zien is.
Fuchsia ‘Fairy Lights’ Zou winterhard moeten zijn. Ik heb een stek meegenomen van een weggegooide plant in het tuincentrum, ben best trots op dit mooie compacte plantje.
Naaldboom (naam?) waarvan ik de onderste takken -over de ondertse anderhalve meter van de stam zou willen afzagen, om ruimte te maken, eventueel voor houtopslagplaats.
Van de week al de folie uit de kas verwijderd zodat er weer frisse lucht en licht in de koude kas kan komen, als cadeau kreeg ik mijn orchidee bloeiend met vijf bloeiende takken terug. Mijn vraag is hoe heet deze orchidee?
Hier staat de winterharde Fuchsia hopelijk beschut genoeg. In het voorjaar wordt hij terug gesnoeid en de hortensia, daar haal ik ook wat lange takken vanaf.
Winterklusje in Soest: uitzoeken, afdrukken en inplakken foto's van afgelopen jaar. Op deze toch wat sombere dag werd ik weer helemaal vrolijk van deze bloemencollage.
Oktober 2013 - de eik heeft deze zomer geen teken van leven gegeven dwz geen nieuwe blaadjes maar omdat ik de onderkant van de bak heb gehaald is de heksenkring wel uit de bak ontsnapt. Helaas houden naaktslakken ook al van paddestoelen.
Experimental kitsch garden van R (en niet de Victorian Kitchen Garden die IK in gedachten had) - hier gaat voorlopig al onze nieuwelingen en overschot in tot we zien dat ze "pakken" en we een goede plaats vinden.
Deze "denneboom" heeft stevige takken die regelmatig van de stam aflopen, met hierop kleine zijtakjes die naar boven gericht zijn, niet afhangend. De naalden zijn zeer stevig en kort, en ze zijn eerder afgerond dan puntig.
Dit klein koolwitje vond ik 'snachts tijdens een ronde in de moestuin op zoek naar slakken die een hapje uit de groenten probeerden te stelen. Het voordeel van ze 'snachts te fotograferen is dat ze heel stil blijven zitten dus alle tijd om de flits en de camera te plaatsen.
Mijn zithoek kwam steeds hoger te liggen van al mijn snipperwerk. De toplaag er af en toen een mooie laag grond weggeschept en in de kuilen van mijn verwijderde planten gegooid.
Hosta in een mand zonder slakken ,, gisteren en vandaag is bij ons een merels nest uit gemoord waarschijndelijk een steenmarter, een heel bloedbad en de oudersmerels die totaal van slag zijn , ik heb geen oplossing .
De Monnikspeper kan ik dat niet kwalijk nemen; die is behoorlijk z'n verband kwijt sinds de kast erbovenopviel door storm begin dit jaar. Gelukkig is hij enorm gaan compenseren; heeft veel nieuwe takken gemaakt aan de gehavende kant.
Vanuit de verdoken "bird-spotting" plaats - verdoken achter grote varens en onder hulsttakken - kan ik de bonte en groene specht op het gazon, de zwartkop en de roodborst, winterkoninkje en mezen observeren.
Deze cypress - tenonder gegaan aan mijn kettingzaag - heeft het goed vlaggen ! eigenlijk was het zo - onze jonge kat Tuurke was tot halfweg geklommen en geraakte er niet meer uit - zo wilden we na drie dagen zonder eten of drinken er toch iets aan doen.
Lily,U vraagt en ik geef je een antwoordje. Het pad loopt naar een "kamer" met in het midden het rozenperk en er omheen een haag van verschillende soorten struiken.
Dichtje week 8 Zwichten Zompige zwaarmoedige zoden zonder zon zakken zwammend zielig zuur zuchtend zeurderig zat van zzzzzzzzzzzzzzzzzzegen ach gaat u maar verder ik ga in bad. eljo groet-je
Opbouw van een kampvuurkring / Amfitheater met lange takken Corylus avellana (hzaelaar) maak ik een cirkel waarop ik bakstenen ga plaatsen. In de cirkel komt een worteldoek met grind, en een grote vuurschaal.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Dit is het tweede jaar en nu komen er eindelijk redelijk grote bloemen in deze Hortensia (Hydrangea Arborescens - 'Incrediball', Strong Annabelle. Deze variëteit heeft stevigere takken en zou tegen een stootje kunnen.
Ik weet niet of ik eigenlijk al eens verteld heb, dat we een Kaki boom in onze tuin hebben staan. Bloemen hebben we al eerder gezien, maar vruchten staan er dit jaar voor het eerst aan.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Zaterdag 20 februari 2021 De voortuin wordt een beetje onderhouds vriendelijker gemaakt. De Waldsteinias zijn gerooid, de vakken worden opgevuld met antiworteldoek daarop trays en die worden gevuld met castle grind.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
Persicaria flink uitgedund - hoge takken eraf, nu zien we nog volop de kleine takjes met frisse blaadjes en volop bloemen - 't was trouwens weer bijtjesdag ! Oregano van her den der hier gegroepeerd.
Vandaag de Campanula's aan 't Pampasgras en de witte lavendel bij de andere lavendel gezet. Bij 't gras weghalen kwam een hele bende slakken tevoorschijn.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Waar ik ooit mee begonnen ben, en mijn dochter heeft het nu ook te pakken (fervent fotografe) is het nemen van foto's onder/achter bloemen, vaak met tegenlicht van zon of hemel, zodat je de achterkanten van de blaadjes ziet, en het licht door de blaadjes, en de omgeving zoals "gezien door de plant" ! Je moet ook maar eens proberen op een plek in je tuin te staan waar je anders niet komt - dus af van de paadjes - maar achterin een border of een prek, en dan je tuin bekijken - je zult zien - plots is hij alweer mooier dan je dacht.
Pad naar achter langs de rozentuin (links achter de Rhodo) - rechts van het pad vooraan een Rhodo 'Azalea' (R moet gieren bij deze 'nieuwe' naam-indeling, en ik ook eerlijk gezegd) Achter de Azalea de opkomende Hydrangea 'Ayesha' - dat is heel het seizoen door een feest om zien. R heeft gelukte 3 stekken van takken die naar de originele plant/bloemvorm waren teruggekeerd.
Euphorbia amygdaloides purpurea, vroegbloeier, best op een beschutte zonnige plaats zetten of in de winter bedekken met wat dennetakken, na de bloei de uitgebloeide bloemen met stengel en al afknippen, zo krijg je mooie nieuwe stengels die volgend jaar zullen bloeien.
Deze selectie is het geworden: Cornus alba 'Kesselringii', Eragrostis spectabilis (Liefdesgras) en Echinacea purpurea (Zonnehoed). De bladeren van het gras zouden in de herfst rood worden evenals de bladeren van de struik.
Voor wie naar hier gekomen is om tips en advies te vinden - hier is er eentje - wij, persoonlijk, vinden hortensia's / hydranghea's het mooiste ogen als ze vanachter een mooi kortgeknipt haagje naar boven tevoorschijn komen - zo is de altijd wat kale onderkant van de takken onzichtbaar. Je kan ze ook met de liefde des vrouwenmantels bedekken.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Bloesems van de pruimenboom. Op het nieuws en de kranten spreken ze over vuurpotten om te vermijden dat de bloesems zouden bevriezen maar ik woon hier sinds 2008 midden in de fruitplantages (omgeving St-Truiden) en heb dat nooit gezien.
Ik zag dat de buurman zijn heg aan het snoeien was en ik kon nog wel wat houtsnippers gebruiken. Uiteraard vond de buurman het geen probleem als ik zijn takkenzooi opruimde.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Nadat de grote trog klaar was en ik nog wat materialen over had wilde ik nog een stel troggetjes erbij maken, de snelle, weinig moeite en goedkope manier om een paar troggen te maken. 3 troggetjes van 70-30-20 cm, twee middagen en samen 25 a 30 euro.
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Phloxen toppen 2 Een Phlox is geen Fuchsia volgens Marei , nou ik denk dat de meeste mensen die hier wel eens rondneuzen dit wel weten. Wat er vervolgens stellig beweert wordt dat wanneer je een Phlox topt je enkel maar de bloei uitstelt en zich geen nieuwe takken vormen slaat volledig de plank mis.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig weekend De Vlieg deze vlieg is kort geleden uit de pop gekomen is nog niet volledig op kleur en vleugels nog niet opgepompt De vlieg wordt geboren uit een eitje. Het wijfje legt bij voorkeur haar eitjes in mest, dode dieren, rottende voedingsmiddelen of compost.
Hier kwam Pa met de hoofdmaaltijd, een dikke gezonde insecticidevrije rups. Aan het geluid in die holle boom te horen lustten ze nog wel meer zulke lekkernijen.
Stengelvanger (eigen fabrikaat) = geplastifieerde hardstalen draad zo spiraalvormig geplooid met een stukje van 5 cm dat als "scharnier" in de holte van een afgezaagde bamboestok past. Dient om planten te steunen met lange stengels die riskeren om te vallen.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Dit weekend is de Wierdense Open Tuin dagen geweest veel bezoekers gehad, mooi over de heledag aanloop mooi weer geweest. Heb de bezoekers uitgelegt hoe onze tuin bekeken zou moet worden ik heb in de tuin 10 zitjes geplaats van uit deze plekjes kon men onze tuin bekijken en toen bleek, dat de tuin van ons tien verschillende tuintjes verscholen heeft die men zo al lopende normaal niet ziet hierdoor raakte velen erg onder de indruk, velen heb ik kunnen begeleiden en kunnen vertellen wat er in de tuinen gebeurd door de volgels kikkers en insekten als voor beeld veel merels wiening slakken enz.
De Durian: Het gaat nog steeds prima met de Durian gekweekt uit een pit meegebracht uit Indonesie. Het heeft de 'winter'overleefd, wel in de huiskamer hoor.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina