Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/zoek/muskietennet

menu
Tuinadvies

Je zocht op 'muskietennet'

Tijgermug opnieuw actief: bestrijden of weren
Tijgermug opnieuw actief: bestrijden of weren
De eerste muggenbeten zijn vroeg dit jaar. Door de opvallende warme periode in de maanden maart en april zijn de muggenlarven een maand vroeger actief. De muggenlarven hebben zich in allerlei watertjes en open regentonnen tot volwassen mug kunnen ontwikkelen. Opvallend zijn de zwart met wit gestreepte exemplaren die we niet van nature hier kennen. Deze exotische tijgermug, drager van dengue, gele koorts en Zika, is zich de laatste jaren verder gaan verspreiden in onze contreien door de klimaatopwarming.

Lees meer

Laat ze bijten die beestjes
Laat ze bijten die beestjes
Kan binnenkort weer nuttig zijn om te weten vooral nr 10 vind ik doeltreffend Hoe voorkomt u een muggenbeet? 1 Plaats een vliegenraam in de slaapkamer en houdt de deur gesloten.

Lees meer

Een paar fotootjes van Brazilie bloemen en planten
Een paar fotootjes van Brazilie bloemen en planten
[afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] Deze laatste wou ik jullie niet onthouden: [afbeelding verwijderd niet-https] Het zijn er nogal veel, sorry dat de post nogal lang uitvalt.

Lees meer

Doe het zelf
Doe het zelf
Ik gebruik geen insecticide of ander spul in mijn vierkante metertuintjes. Ik moet alle vijanden van mijn groentjes tegenhouden op een andere manier, met zeer fijn insectengaas dus.

Lees meer