Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Had je gisteren geen tijd meer om de afwas te doen of geniet je van een heerlijke fruitsalade? Dan wordt je keuken ongetwijfeld geterroriseerd door kleine irritante fruitvliegjes! Vooral in de zomer kunnen ze een vervelende plaag zijn. Restjes eten en drinken, potgrond, verwelkte bloemen of kruiden, koffiedik, rottend fruit of ander keukenafval... de fruitvlieg is niet kieskeurig en voedt zich graag met alles. Daarnaast zijn het ook de perfecte broedplaatsen voor hun eitjes. De eitjes groeien op 8 tot 11 dagen uit tot een volwassen fruitvlieg. Met deze tips kan je de overlast snel beperken.
De eerste muggenbeten zijn vroeg dit jaar. Door de opvallende warme periode in de maanden maart en april zijn de muggenlarven een maand vroeger actief. De muggenlarven hebben zich in allerlei watertjes en open regentonnen tot volwassen mug kunnen ontwikkelen. Opvallend zijn de zwart met wit gestreepte exemplaren die we niet van nature hier kennen. Deze exotische tijgermug, drager van dengue, gele koorts en Zika, is zich de laatste jaren verder gaan verspreiden in onze contreien door de klimaatopwarming.
Een werkstuk met schelpen waar je een hele zomer geniet van hebt, het lijkt kinderspel maar vergt toch geduld en inzicht om het helemaal “af” te hebben.
Bekijk hier het zomers stuk met schelpen en orchideeën
Af en toe mogen we al iets meer zonnestralen verwelkomen maar het echte lentegevoel laat nog wat op zich wachten. We maken een toffe, speelse creatie die zowel mooi staat in groep of alleen. Niet moeilijk te maken en ook tof om te geven. Winterse ijsblokjes - bloemschikken met fresia's, rankonkel en steelgras
Hallo onze kat zit met vlooien en ben vanmorgen het produkt pinto spray gaan halen bij TOM & CO heb de kat daarmee zoals die man mij had voorgesteld en ook de bijsluiter gelezen , na een 10 tal minuten kreeg mijn kat kleine luchtbelletjes aan de mond en sspeeksel liep eruit , ze zal dat produkt gedeeltelijk afgelikt hebben , moet ik me zorgen maken mvg tomson
Wij hadden de bedoeling een Constance Spray roos over een pergola te laten groeien om alzo een schaduwplek te creëren. Maar na de éénmalige bloei, krijg ik bovenaan zoveel lange vertikale takken dat ik tot 3x per seizoen moet bijsnoeien en het is geen mooi gezicht.
De weg werd bedekt met een nieuwe laag fijn wit zand - zal "tegen aa beuzze" zijn van de slakken die vaak uit de border naar het vochtige gazon oversteken, en 's morgens terug de border in kruipen.
Weer op pad geweest rond ons zomerhuisje in het gebied Delfse Hout. Kunst in het park, dacht eerst dat er echt iemand liep met hond, maar was een tekening.
Overstekend wild, deze rups heb ik met een blaadje aan de overkant gezet, want op het fietspad is het niet veilig. Het lijkt wel of hij een soort antenne op zijn kop heeft!
Op vakantie in Ermelo zagen we deze mooie paddenstoel,dit is het teken dat de herfst er aan zit te komen,jammer dat de zomer voorbij is,maar de herfst heeft ook zijn charme.
De muur die er nu staat beschermd tegen een keer in de 50 jaar tegen hoogwater van de Maas (hier bij Neer. Het opzetstuk toont de bescherming voor een keer in de 250 jaar.
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Foto begin april genomen; een vertrouwde plant die meegenomen is uit de vorige tuin en doet het hier ook weer uitstekend. Is na de bloei gehalveerd, werd al te groot voor dit plekje.
De bloem (witte pijl ) die op 22 november een traantje wegpinkte krijgt er een andere bloem (oranje pijl) bij. En er wachten nog twee anderen (blauwe pijlen).
De snoeper ontdekt van de zonnebloempitten, de Putter! Had hem daar al eerder gezien, maar nu zie ik hem ook van de zaden snoepen en zie ik nu de mooie tekening op zijn staart.
De Astrantia's hebben het hier kennelijk uitstekend naar hun zin; ze zijn al lang uitgebloeid, maar doen aan 'mummificeren' en zo blijven ze eeuwig mooi en jong!
Een grove tekening voor het idee, onderdelen en exacte maten is afhankelijk van wat ik op de kop kan tikken. Zoals ik nu denk ga ik gebruik van een voorfilter maken en bewegend bed als nafilter.
Dit begint er naar mijn mening toch meer en meer uit te zien als zo'n fontein die je in de Provence wel meer tegenkomt. De begroeiing lijkt ook stilaan aan te slaan!
Allez, nog eentje om Lily te doen smelten - ons Tuurke lag te smelten DE HELE DAG zonder te "moven" met haar buikske tegen de warme chauffage ! (foto is niet "gedraaid" hoor) mvg hugo
De rode dahlia's beginnen nu ook volop te bloemen, het zijn 2 soorten maar ik ken de naam niet meer, ze staan hier al jaren in potten, zo kan ik ze beter beschermen tegen de slakken.
Dichtje nog passend in week 3 Hulpeloos? Oh nee integendeel het slimme meidje laat vol gevoel haar kopje berustend hangen weet zich vertederd houdt haar blos nog even voor zichzelf.
Tja - wie of wat zou hier niet rijp worden - de hele dag tegen een bakstenen muur met zicht op het zuiden - hele dag zon (als ze wil schijnen - maar zelfs op een overdekte dag heb ik de indruk dat de stenen opwarmen.
Ook al staan ze niet in m'n eigen tuin, van elke Pinus Nigra Nigra die ik tegenkom, met iet-of-wa vorm, neem ik een foto als er gelegenheid is om even te stoppen. Nu zie je ze nog goed staan - straks is er teveel groen lover van andere bomen omheen.
Vorig jaar kwam ik deze schitterende bloem tegen in het wild een eindje verderop bij mij. Het lijkt wel een wilde orchidee, maar die zijn er toch niet in het wild in Nederland?
Eindelijk komen hier dan ook de roze tot bloei, terwijl de witte al lang uitgebloeid zijn. Ze bewijzen wel dat ze erg goed tegen droogte en hitte te kunnen.
Het kasje voor de orgidias is ook zo goed als klaar, morgen kan ik er de planten in gaan zetten. 4 x 3 meter Het kasje afgekeken bij een kweker, die een soort gaas plastic gebruikt tegen de zon.
Kauw wachtend in de boom tegenover ons huis op dat ik weer weg zal gaan van het terras en weer op zijn lievelingsplekje kan gaan zitten samen met zijn maatje.
Oktober 2013 - de passiebloem doet het fantastisch tegen de schutting, hij houdt duidelijk ook van rozenkorrels; het Engelse gras dat eronder staat kan beduidend beter tegen hondenurine dan het gazongras!
Kwam vanmiddag bij het bekijken van wat oudere bestanden tegen met foto's van de keukenhof met het daar aansluitende corso tegen, deze wilde ik met jullie delen en na overleg met Stijns ze toch maar bij mijn tuinfoto's te plaatsen met de vermelding van het onderwerp. VEEL KIJK PLEZIER !
Hier een stukje van het podium - groen/wit/blauw steekt mooi af tegen de bordeaux gordijnen. Het feest is goed gelukt dankzij R en co (en ik heb alleen wat gesponsord)
Ik dacht dat ik mooie grote sieruien in mijn tuin had, maar deze waren enorm en zo mooi tegen deze achtergrond in de Oud Hollandse tuin in het Clingedaelse bos!
Nieuwe behuizing gekregen , de grootste die ik kon vinden. Er ging 50 l potgrond bij dus die kan er weer even tegen , gelukkig een pot met wieltjes er onder .
Toen ik 10 jaar geleden de beukenhaag plantte zat er een frutselig plantje tussen. Dat heb ik toen tegen de kas aan in de grond gepland met dit resultaat.
Of het komt door het trieste weer, maar ik kon niet meer tegen die grote bos koninginnekruid aankijken. De bloemen waren nu al helemaal bruin en pluizig.
Spijtig dat ik de vijver zo moet beschermen tegen de reigers ,deze dagen vliegen ze hier over ,maar landen durven ze toch niet meer goed,daar er eens eentje in de draad is blijven hangen.de vissen zijn mij een beetje te duur om zo maar te laten vangen.
In het midden van de kinderboerderij staat een grote borstel waar de dieren hun rug tegenaan kunnen wrijven, maar deze kouw gebruikt het voor iets heel anders!
Aardevrouw ligt nu lekker in de geurende boomschors Het doel was dat ik A het gras om haar heen niet meer met de hand hoef te knippen en B dat ze wat beter uitkomt. Ze steekt nu beter af dan tegen het gras.
Dit sukkelaartje was juist tegen onze ramen gevlogen en lag bewusteloos op de grond maar na een tijdje kwam hij er terug door. Nu vliegt hij weer vrolijk in de tuin rond samen met zijn partner.
Deze stoere had meer dan de handen vol met een hoge borst op te zetten tegen eksters en kauwen, vlaamse gaai en bonte specht om het hoopje graantjes te verdedigen voor zijn gade en zichzelf.
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Nieuw perk aangelegd met klimplantenboog in het najaar van 2014. Kan niet wachten tot ie volgroeid is Aan de dakpannetjes kun je zien hoeveel clematissen er tegen staan, voor de rest staat er nog een witte regen tegen om een mooi bladerdak te vormen en een klein blijvende hop voor de prachtige hopbellen
Toen ik buiten naar de brievenbus ging zag ik aan de overkant Kroelie 2, de waarschijnlijke nazaat van onze Kroelie. Luid miauwend kwam hij aan de kant van de sloot zitten.
Ik had hem hier al eerder laten zien, mijn stoute jongens geishas, en ik lees op internet dat hij/zij gesnoeid moet worden na de bloei. Ik ben een oen wat betreft snoeien en vraag me af of ik dat met dit kleine ding al moet doen na de bloei en na de bloei betekent hier (Zuid Portugal) winter met toch af en toe weleens nachtvorst.
Oktober 2013 - de eik heeft deze zomer geen teken van leven gegeven dwz geen nieuwe blaadjes maar omdat ik de onderkant van de bak heb gehaald is de heksenkring wel uit de bak ontsnapt. Helaas houden naaktslakken ook al van paddestoelen.
De Aspergebakfotoos zijn uit augustus en september. Heb er zoveel gemaakt dat ik ze niet ieder een eigen plaats wil geven met risico dat ze jullie tegen gaan staan.
Ik kwam ergens deze artisjok plant tegen in een tuin. Uitgebloeid zien ze er ook nog indrukwekkend uit vind ik en had een artisjokplant nog nooit in het echt gezien!
We kwamen deze tegen tijdens een wandeling, zou het een \\"Parelstuifzwam\\" kunnen zijn, hij/zij was +/- 15 cm hoog en de steel +/- 8 cm dik, ik dacht zelf wel erg groot voor een "Parelstuifzwam"?
Ik fotografeerde eerste mooie wolken, maar zag ineens een libel zitten. Ik heb meteen ingezoomd en zie een libel met tegenlicht, het is een mooi gezicht!
Van alle merkwaardige Pinus Nigra Nigra die ik al ben tegengekomen, te voet, fiets, soms zelfs auto, heb ik een foto (tenzij ik geen toestel bij had) - deze is van omgeving Hoederloo op de heide.
Raadseltje - als de vorige al de laatste was, en er staat er weer één die nu echt wel de laatste is of de voorlaatste als er nog een laatste komt, wat was dan de vorige ?
Nieuwe aanwinst, geen kaartje bij. Ben hem wel al verschillende keren hier op digi tegengekomen, had beter meteen naam kunnen noteren, want die ben ik alweer kwijt.
Kan iemand mij zeggen wat te doen tegen de bladeren die verdorren bij mijn rhododendron,welke sproeistof kan ik gebruiken want ik denk dat het een schimel is.
In de serre, dankbaar voor de beschutting tegen de felle wind die probeert aan de pannen te rukken en de bij wijlen overvloedige buien komen er steeds meer planten in bloei.
Even een aanbeveling voor een zeer goed middel tegen algen in de vijver - ook met vissen erin - volledig BIO ! niet in de tuinwinkel, wel in de dierenwinkel zoeken, of online bij de firma zelf.
Dit volhouderke - waarvan iemand me de naam gaat verklappen - staat al enkele jaren in de tuin - heb 'm al 3 of 4 keer met diepe wortel en alles uitgedaan, maar op één plaats komt ie steeds weer terug. Ik heb de indruk dat iemand me ooit zei dat deze in de streek van brussel zeer bekend is.
Vandaag de kou 20 Km getrotseerd met de fiets, wind tegen was het alles of niets. En onderweg foto's pakken, oei,oei,oei, mijn toestel bleef in mijn zakken.
Ik weet nu waar ik moet kijken als ik het Winterkoninkje hoor zingen, maar ze zijn zo snel en in beweging dat het nog altijd moeilijk is om ze te fotograferen. Hier kijken we tegen zijn staartje aan.
Het in gezaaide wildmengsel komt op, ik zie de siererwten in de akker al staan, ben benieuwd wat allemaal opkomt, hopelijk dit jaar wat meer klaprozen , dat viel vorig jaar iets tegen.
Atalanta zat met dichtgevouwen vleugels op dit plekje maar na een klein tikje tegen zijn voelsprieten deed hij ze netjes open en weer snel dicht , had net genoeg tijd voor een foto alleen niet 100 % scherp helaas .
Ik vind de witte berken tegen de blauwe lucht ook zeer sierlijk. Heb ooit eens geprobeerd het sap van een berk af te tappen maar dat is me niet gelukt.
Hier vandaag wat grauw - maar anders zitten we hier met de breng-pizza in de late zonnestralen. De geur van Bobby James (niet in beeld) en de Kiftsgate moet dan optornen tegen pikante pepers, paprika en ansjovis .
Vorige week mochten de schilders met hun zware stellage oversteken. Maar dan had ik wel even hulp nodig met het snoeien van de vlier en koninginnekruid.
Deze prachtige orchidee komt in de natuur voor in de Himalaya; dat betekent dus koud kweken en een droge rustperiode. Op de oorspronkelijke standplaats verdwijnen ze voor enige maanden onder de sneeuw
Dat aparte kleureffect wordt, behalve door het scherpe 'vrieslicht', denk ik veroorzaakt door de ruit die rechts op de foto staat tegen de schuur aan, en die de lucht reflecteert.
Toen er in het land tegenover mijn huis nieuwe woningen werden gebouwd kwamen deze stenen tevoorschijn. Ik laat ze maar begroeien want ze blijven niet schoon.
De Drakenbloedboom in Icod de los Vinos is geen boom maar wel een plant die tot 3000 jaar oud kan worden, deze is in tegenstelling tot wat men beweert geen 1000 jaar maar wel 400 jaar. Niet zo lang geleden heeft men door menselijk vernuft kunnen meten dat deze rond de 650 jaar oud is.
Vlakbij de bank waar we het warmste zitten in de zon, met rug tegen de opgewarmde bakstenen muur, naar noordoosten beschermd door pavilloen. Genieten !
En zo maait de gemeente (eens per jaar) de grasstrook in onze straat, tegenover de huizen. Lijkt meer op wegbermen-onderhoud dan op een grasveld middenin een woonwijk.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
De bloem van de aronskelk is helaas door de vorst beschadigd. Het blad ontvouwt zich nu echter majestueus en lijkt zich bijna als een cobra over de boeddha te buigen om hem tegen de regen te schutten .
Ik heb eigenlijk nooit zo van afrikaantjes gehouden, ik vond ze stijf en niet zo lekker ruiken. Maar omdat ze goed tegen de luizen schijnen te zijn heb ik ze dit jaar gezaaid.
Bosaardbei ( Fragaria Vesca) Smaken beter dan de gekweekte aardbeien. Alleen oppassen dat de vos er niet tegenaan gepiest heeft, dus de onderste sowieso niet eten.
Bij het werk vanmorgen aan het stapelmuurtje kwamen we twee salamanders tegen die allebei trokken aan een eind van een regenworm. Bij het maken van de foto wilden ze alleen nog maar weg en was de worm vergeten.
Het oranjetipje (Anthocharis cardamines) op de wilde judaspenning (Lunaria rediviva). Het is een mannetje, want de vrouwtjes hebben geen oranje aftekening.
Kleintjes steken de kop op en zuchten -oef we zijn er eindelijk - ze halen fris adem, want zo onder de grond is maar niks als erboven zoveel te zien is. Rondom blaadjes van de bosanemoon.
De vijver en moerasvijver kreeg ook zijn winterschoonmaak, het was wel een zware taak. De zondag begint hier met regen,, hopelijk houdt het ook vandaag de zon niet tegen.
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Zandoogje had zich flink in de nesten gewerkt tegen de binnenkant van de lichtkoepel. Na een kwartiertje voorzichtig proberen vangen had ik hem en kon hij weer naar buiten
Kolibrie vlinder , het arme beest was mijn kweekhok binnen gevlogen en zat zielig tegen de lichtkoepel , met een beetje aandrang van een bamboestokje toch naar buiten kunnen loodsen ::
Voor zover ik in mijn paddestoelenboek kan vinden moet dit de witte kluifzwam zijn. Vroeger werd deze wel ge-eten maar tegenwoordig wordt dit afgeraden, vanwege de giftigheid.
Aangezien we achter geen nieuwe tuin krijgen dit jaar, heb ik besloten om stukken beton er uit te halen en de planten er in te poten, die al zo lang in een pot staan te wachten. Ik ben dus begonnen met de Forsythia en de Geranium 'Karmina.
Wellicht 'n speling van de natuur? In de Ayesha zit 'n afwijkende bloem qua vorm; deze heeft puntige bloemblaadjes, in tegenstelling tot de rest van de bloemen.
Het vrouwtje van de grote bonte specht was tegen de spiegel aangevlogen en in de waterval gevallen. Ik heb haar er uitgehaald en op een tafel neergezet zodat zij kon bijkomen.
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
De regendaas (Haematopota pluvialis) Het vrouwtje probeert door de trui van mijn wederhelft te bijten, dat lukt dus niet, maar door een spijkerbroek kunnen ze wel bijten. Ze steken dus niet, maar bijten.
Even de loftrompet steken over dit bescheiden, mooie, makkelijke geraniumpje. Ooit als sliertig uitsteeksel uit iemands tuin meegekregen groeit en bloeit hij nu waar ik hem ook neerzet.
Vandaag op m'n wandeling deze pracht met z'n baasje tegen gekomen . Wel in groot contrast met de straatkat op volgende foto een katje zonder staart en een gebroken voorpoot .
Ook inmiddels uitgebloeid maar kwam hem tegen in juli-map en vond hem zo stralend. Twee jaar geleden zag ik tropisch aandoende vogeltjes de zaden snoepen.
Helemaal amateuristisch - in tegenstelling tot het klare vaatje van Jdc - beetje (veel zelfs) troebel door de vezeltjes van de pel die erin gedraaid is - maar deze "most" is toch zeer lekker zo fris uit de koelkast op een zonnige dag als deze !
1-jarige Ridderspoor tegen een achtergrond van rood/groen blad van Leucothoe axillaris 'Zeblid' ('Scarletta') - Druifheide - deze staat al mooi te wezen onder een rood nog te worden Acer voor de herfst/winter !
Ben bezig de vijverfilter zijn winteronderhoud te geven en binnen te plaatsen tegen de vorst. Toen ik naar binnen ging om wat spoelwater te halen was er al een roodborstje mijn werk aan het keuren.
Heel gewoon Ligustertje dat ik aan het trainen ben om een geurend boompje te worden in de border langs het pad. Ze mag daar de border een beetje beschermen tegen de aller-felste zon.
Bij een bezoekje aan Kolbach, nog altijd ons favoriete tuincentrum, liep ik tegen deze leuke Crassula aan, volkomen nieuw voor mij! Crassula orbicularis var.
Na lang zoeken en twijfelen staat er toch een plant in de pot . Het is een éénjarige maar zou goed tegen de warmte kunnen en mag wel eens een weekje zonder water.
Maandag bij de doe het zelf materiaal gehaald en gisteren afdakjes gemaakt voor de winter. De meeste rotsplanten kunnen goed tegen de vorst, maar veel regen in de winter is funest.
Muurleeuwenbekje - staat graag tegen een muur maar doet het zeer goed als bodembedekker op een laag zand met kiezels. Bloeit maanden lang en verspreidt zich snel.
Vandaag bij wijze van experiment wat lieveheersbeestjes-larven uitgezet op de kamperfoelie, tegen de bladluizen (die al aanwezig zijn). Ik ben eens benieuwd wat dat gaat doen.
De tortelduiven hebben een nest gemaakt bij de benedenburen. De buurman heeft een extra plankje gemaakt tegen de plank aan zodat het nest er niet afvalt bij het opvliegen van de duiven.
Dichtje in week 5 Overal t,is kniesoorweer dus ga ik aan het verplanten struiken verplaatsen van hier naar daar knuisten zwart van modder steken uit de mannenoverall die ruim valt om bovenlijf en benen het mooie van mijn lichaam totaal verdwenen maar kijk eens goed ogen lachen de tuinvrouw is tevreden. eljo groet-je
Als ik me niet vergis is dit zoals Marei al zei Ajuga reptans 'Atropurpurea' (kruipend zennegroen) 'k heb er eentje uit het gazon gehaald waar het zich goed voortzet.
Deze bunker is door de Nederlanders gebouwd om tijdens de oorlog schilderijen van beroemde Nederlandse schilders tegen de Duitse roofzucht te beschermen
In de hele border hadden we de planten al afgeknipt. Als laatste was de Molinia 'Transparent' aan de beurt, die al met zijn lange halmen over het tuinpad zwierde.
Meneer Hommel stond tegen de bloembar te wachten op zijn glaasje nectar maar werd een beetje ongeduldig. Tikkend met zijn pootjes op de bar vroeg hij zich af waar de Bar-bij was gebleven.
De korenbloemen die je ziet is de stengels boven de petunia komen (omgeregend) uit de bak ernaast. Ik laat ze voorlopig hangen (een deel hang ook tegen de grond), want ze komen mooi uit.
Nee, ik ben niet vergeten om de foto te draaien. Helaas zijn de beschermende siergrassen erboven zelfs niet genoeg om de planten te verdedigen tegen de stortregen.
We zijn wel voorstander van een beetje gecontroleerde wildgroei - het oogt natuurlijker - en weet je wat zo een lekker gevoel geeft ? eens van de drang afstappen om te willen ingrijpen en tegen jezelf zeggen: "die laat ik nu eens geheel z'n gang gaan".
Eric Young Orchid Foundation - Jersey Jersey is een eiland en is een hellend vlak, met de noordkant hoger, de zonnekant lager - daardoor goed beschermd tegen koude, steeds aangenaam warm en dus vele wilde orchideeën ook daar. foto is in een serre.
De vijver ziet er niet slecht uit dit jaar. ik denk dat ik eindelijk een beetje evenwicht gevonden heb om niet teveel planten in de vijver te willen zetten.
Zowat iedereen in onze buurt zit met "de rups" op z'n buxus. Producten hiertegen zijn uitverkocht in de winkelrekken ben zelf ook heel de dag bezig geweest, grotendeels met de hand te verwijderen, en nadien met een product dat ik nog had staan te bestrijden.
Atalanta in profiel op echinacea 'prairie splendor', Ze is een trekvlinder, als ze maar niet naar Rio vliegt: Atalanta was de schone sportvrouw die ging hardlopen tegen haar minnaars en die zij vermoordde als ze verloren.
Enige tijd geleden you-tube filmpje gezien over deze plant, daarin werd beweerd na de bloei de bloemstengels afknippen en na 6 weken hebben we weer een volle bloeiende plant. Afknippen doe ik idd altijd maar de herbloei valt toch wel wat tegen hoor, zeker geen volle plant.
Af en toe vallen er slachtoffers in de tuin. Met het afgelopen goede weer, was deze Europese hoornaar steeds opzoek naar prooien om zijn larven te voeden.
Ik heb een Lieveheersbeestjes huisje gekregen en heb het in de tuin gehangen. Hierin zouden de beestjes kunnen schuilen en zo zou je ook meer Lieveheersbeestjes in je tuin krijgen.
Kan iemand helpen? Ik vind dit op internet : De rode kelkzwam, Sarcoscypha coccinea, staat als zeer zeldzaam gecatalogeerd en elke nieuwe vindplaats betekent een kleine sensatie in Vlaams mycologenland.
Zomerfijnstraal (Erigeron annuus; synoniem: Phalacroloma annuum) op het punt om open te gaan. De bloemetjes lijken grote madeliefjes of kleine margrieten en smaken licht-zoet.
Ons tuintje en vakantiehuisje in Snezne (betekend sneeuw in tsjechisch)in het Adelaarsgebergte (Orlické hory) Tsjechie. Van 1991 tot1998 gehad, toen verkocht en boerderij daar gekocht.
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
Dit weekend de mussenflat opgepimpt en er een stoplicht van gemaakt. Vandaag hoog tegen de klompenhok opgehangen, hopelijk gaan de musjes nu niet meer onder de dakpannen van de klompenhok nestelen, ze komen er altijd klem in te zitten.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
Afgelopen weekend heb ik de moestuin helemaal winterklaar gemaakt. Alle plantvakken zijn ingezaaid met winterrogge (groenbemester) om onkruid tegen te gaan en ter verbetering van de grond.
Het groot vliegend hert (Lucanus cervus) mannetje. De handschoenen zijn niet vanwege de enorme kaken, want het mannetje kan niet knijpen of bijten, dit in tegenstelling tot het vrouwtje, die dit wel degelijk kan.
Overdag slaap ik en tegen de avond vliegen we met de hele familie uit, opzoek naar insecten. De ruige dwergvleermuis (Pipistrellus nathusii) Wij hangen achter de luiken, ondersteboven en draaien ons even om als we moeten poepen of plassen.
Dit is het tweede jaar en nu komen er eindelijk redelijk grote bloemen in deze Hortensia (Hydrangea Arborescens - 'Incrediball', Strong Annabelle. Deze variëteit heeft stevigere takken en zou tegen een stootje kunnen.
Vandaag eerste begin gemaakt om dit stukje tuin eindelijk om te toveren in een groene oase ,nieuwe schuttingen erin ,bamboematten er tegenaan extra grond in de border en dan nog zo'n 50 planten erin waaronder bamboe,japanse esdoorn ,clematis,lelie's ,phloxen etc. .
Geranium 'Rose Clair' geeft een frisse kleurige en glanzende tint in de border, en weert zich sterk tegen de overweldigende straffe blauwe. Daartussen ook G.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
De Decaisnea fargesii is een prachtige heester die het best tot zijn recht komt als deze solitair geplaatst wordt. De blauwgroene bladeren zijn veervormig en staan aan lange paarsachtige stengels.
Gisteravond van meneer Macron gehoord dat we in elk geval nog tot 11 mei thuis moeten blijven in 'confinement'. We mogen een uur per dag wandelen binnen een kilometer van ons huis.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
De ruil Voordat baboe begon te zingen nam ze de beide handjes van het anakje dat nog niet wist dat ze blond was in beide handen. Plaatste de vingertjes zacht tegen haar strottenhoofd.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina