Geprint vanhttps://tuinadvies.nl/zoek/voli%C3%A8revogels

menu
Tuinadvies

Je zocht op 'volièrevogels'

Merels sterven door usutu-virus
Merels sterven door usutu-virus
Brandend actueel maar heel slecht nieuws voor één van onze bekendste tuinvrienden. Ook in ons land wordt de merel nu bedreigd door het dodelijke Usutu - virus of kortweg USUV.

Lees meer

Tips bij het voederen van tuinvogels
Tips bij het voederen van tuinvogels
Tijdens de donkere wintermaanden vinden onze gevleugelde vrienden minder gemakkelijk voedsel. Bessen en vruchten werden geoogst en insecten zochten beschutting ondergronds. Sneeuw en vorst belemmeren de speurtocht naar zaden en door de kortere dagen is er minder zoektijd. Om hun lichaamstemperatuur op peil te houden hebben ze nét dan meer behoefte aan extra energie.

Lees meer

Gevraagd  engerlingen
Gevraagd engerlingen
Mijn vraag gaat over engerlingen in het gazon, maar in tegenstelling tot de meeste vraagstellers wil ik die beestjes vangen want mijn volièrevogels zijn er verzot op. Heeft iemand een idee hoe ik die beestjes levend in handen kan krijgen?

Lees meer

Massale merelsterfte door usutu-virus
Massale merelsterfte door usutu-virus
Vandaag vernomen dat er de afgelopen maanden ruim driehonderdduizend merels in Duitsland gestorven zijn door het Usutu-virus of kortweg USUV. Het virus is oorspronkelijk door muggen in Afrika (Swaziland) overgedragen op zwaluwen die er niet gevoelig voor zijn.

Lees meer

Vreemde vogel, weet iemand het?
Vreemde vogel, weet iemand het?
Ik was net in de weide aan het werk toen ik een vogel zag, hij zat op een flinke afstand en de foto is slecht, met de telefoon gemaakt,maar misschien weet iemand toch wat het is? hij was wat groter dan een merel, had een opvallend gele snavel en gele pootjes, hij huppelde en trok de pootjes hoog op, ben wel nieuwsgierig of iemand hem herkent

Lees meer

Toon meer items ...