Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden. Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen.
Je houdt van katten en ook van je tuin. Alleen gebruikt de eerste soms het tweede als een kattenbak. En dat is nu net de reden waarom je de katten uit (sommige delen van) de tuin wilt weghouden.
Hoewel reigers zeer mooie dieren zijn, zijn het niet al te beste maatjes van vijverliefhebbers met vissen. Eenmaal ze jouw vijver weten te vinden komen ze dagelijks langs voor meer lekkers...
Muggen bestaan ongeveer 100 miljoen jaar hier op aarde. Dat was ook onder andere wat de film Jurassic Park ons leerde. Maar ondertussen zijn die muggen in ongeveer 3000 verschillende soorten geëvolueerd, elk met hun verschillend karakter naargelang de plaats waar zij voorkomen op aarde.
Dit weekend konden we tijdens het mollenweekend meehelpen met het in kaart brengen van de mol zijn leefgebied. We herkennen ze aan de vervellende hoopjes aarde waarmee het gazon plots bezaaid ligt. Niet te verwarren met die van een woelrat waarbij de vorm platter en onregelmatiger is en de ingang aan de zijkant zit. De reden waarom deze beestjes jouw tuin graag omwoelen is niet omdat ze hem niet mooi vinden, maar net omdat de bodem een uitstekende habitat is. Ondergronds bouwen ze hun territorium uit met loop- en jachtgangen die leiden naar ruimtes waar de mol leeft.
Doordat de mens steeds meer van het natuurlijk habitat van de wilde dieren wegneemt wordt het voor hen steeds moeilijker om te overleven. Vogels worden tijdens hun korte leven geconfronteerd met allerlei obstakels die vaak tot een fatale afloop leiden.
Vervelende vogels: Vogels zijn voor velen een bron van overlast waarop zelden gepaste oplossingen worden gevonden. Geluidsoverlast, vogelpoep, leeggevreten fruitbomen en prachtige siervissen die zomaar verdwijnen.
Ligt het gazon van jouw buurman er mooi bij, dan wil je jouw gazon beslist nog mooier. Maar helaas vaak ontsierd door een belangrijke pion in het ondergrondse ecosysteem, de mol.
Hallo tuinliefhebbers, ik zit met een serieus probleem in mijn tuin. Een vijftal katten uit mijn buurt hebben mijn bloemperk uitgekozen om te komen ''plassen en kakken''.
Waar houden lieveheersbeestjes zich zo al mee bezig ? [afbeelding verwijderd niet-https] Allereerst natuurlijk met het milieuvriendelijk opruimen van het soort engerds zoals op deze foto [afbeelding verwijderd niet-https] En verder natuurlijk met het maken van nog veel meer lieveheersbeestjes [afbeelding verwijderd niet-https]
Zolang er koeien rond huis tonden, hadden we vliegen;, vliegen vliegen, nu staan er niet eens koeien, of andere beesten, en we worden, zelfs in huis, opgegeten, van de vliegen, wie weet raad? we hebben: antieke vliegenplakker, vliegenmepper, oude vliegenvanger, nvleesetende plant dus ook vliegenvanger we hebben ook een "zonneke" tegen het raam, wat ergens wel actief werkt als de zon erop schijnt, maar nu de zonw eg, holala, de vliegen zijn er hezlep, hellp au secour, hilfe please help
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
Even een bovenaanzicht van het mooiste stukje tuin tot nu toe. De losse steentjes tussen de houtsnippers worden nog vervangen door spijkers, maar deze zijn in bestelling!
Ze zien er gevaarlijk uit zo van dichtbij. Ik denk dat de bladluizen de schrik van hun leven beleven als ze zulk monster zien naderen en hun broertjes en zusjes horen vermalen worden tussen die grijpgrage kaken.
In september 2015 werd dit gat gehakt in onze pruimenboom. we hoopten natuurlijk in het voorjaar van 2016 op een uitbreiding van de familie Grote Bonte Specht.
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Deze namiddag nog eens een mooie wandeling gemaakt in eigen streek. St-Martens-Leerne,Vosselare ( nu ook bij Deinze),Bachte en terug naar St-Martens-Leerne(10 km) 20 foto's.
Mijn mango boom van 40 jaar oud zat vol mieren. Maar dan ook heel veel trossen mieren Daarom had ik gevraagd of iemand hem een kopje kleiner kon maken.
Ik kon het me toch niet laten , om enkele wensen achter te laten. Ik hoop dat mijn 'Kerst'-bal een beet je licht geeft in deze donkere dagen, en je weet;ook in 2018 welkom met vragen om ons steentje bij te dragen.
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
De bloemen van de acacia zijn wit en vormen 10 tot 20 cm lange, sterk geurende trossen. De nectar kan 35 tot 59% suiker bevatten waardoor de boom veel bijen lokt.
De renovatie: we hadden extra grond nodig en konden dat halen op een bouwwerk van de gemeente; het laden door de werklui was heel wat gemakkelijker dan het lossen door ons.
Rosa 'Elaine Page' (2012 Denemarken) winnaar Gouden Roos 2015. Het is een struikroos, ongeveer 50 cm hoog, met prachtige grote trossen die zacht geuren.
We zijn wezen wandelen in Zandvliet - aan de kust leek het me te koud met die gure wind. In de bossen is er bijna geen wind, enkel zoevend boven onze kop in de toppen van de hoge Pinus bomen, en is het zalig even op de berm in de zon te zitten met zicht op een open plein waar ze de oude bomen gerooid hebben om plaats te maken voor de vele zaailingen.
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Voordeel van zo'n grote tuin is dat feestjes buiten gevierd kunnen worden. De partytent staat klaar voor het verjaardagsfeestje wat vanavond gevierd gaat worden.
Ook dit schatje gespot tijdens de dag van de roos: Rosa 'Peaking' (2008 Pearce, Engeland). Een kleine struikroos met trossen rozen, alsof het allemaal kleine boeketjes zijn.
De medinilla of medinella de bloemtrossen komen tevoorschijn . op de bloemstengel van een uitgebloeide tros komen er nu dus twee nieuwe trossen te voorschijn ik heb op het internet gezocht naar een plant waar dit ook het geval is , maar ik heb niets gelijkwaardigs gevonden , daarom wil ik jullie dit niet onthouden .
Een haast onmogelijke plaats voor deze kolossen om via de veel te lichte takjes tot bij de bessen te geraken - en toch doen ze het, al wordt de struik heftig door elkaar geschud, zeker als er twee 747 in zitten (zo noemen we de houtduif - 747 - omdat ze veel wind maken bij landen en opstijgen) mvg hugo
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Een van mijn favorieten van die dag: de klimmer Rosa 'Checkmate' (Diclanky) (2013, Dickson uit Noord-Ierland).
Volop knoppen en vertakkingen in de rambler roos "Bobby James" - we verwachten dus volop mooie witte bloementrossen en gezoem van de bijen gedurende 1 à 2 weken. Dan is het liedje alweer even uit - wat gaat de tijd snel.
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Mijn overjaarse Pelargoniums in zware potten tegen het omwaaien want soms zijn ze twee meter hoog, staan netjes aangebonden aan bamboestokjes. De Fuchsia's waarvan sommigen zeker tien jaar en ouder zijn, werden rondom getopt om meer vertakkingen te bekomen en de bloei wat uit te stellen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Mier (insect) Mieren zijn een groep van kolonievormende sociale insecten, die behoren tot de orde van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Kop van een mier Een mierenkolonie bestaat uit één (of enkele) koningin(nen), werksters (ook allemaal vrouwtjes) en soms jonge mannetjes en maagdelijke koninginnen. De grootste groep binnen de kolonie vormen de werksters, die onderling de werktaken verdelen.
Ondanks het feit dat deze blauwe druif veel trossen oplevert, zijn er toch steeds (en ook nu al) (te)veel bladeren met bruine stippen erop. Zint me niet .
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
De bijen op de bloementrossen van de rosa Filipes Kiftsgate zoeken bij voorkeur de bijna nog gesloten bloemekes op, en ze wringen er zich geheel in, soms om slechts met moeite achteruit er terug uit te klimmen.
Een van mijn favoriete planten voor een half schaduwhoek is de Tetrapanax, ik hoop hem dit jaar ergens tegen te komen en weer een hoekje te maken waar redelijk wat schaduw is. Het zal ongeveer gelijk worden aan dit, op de border stenen na.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De Ribes sanguineum 'King Edward VII', ook wel rode ribes genoemd, is een siertrosbes die vernoemd is naar een Engelse koning. Van maart tot mei bloeit de 'King Edward VII' prachtig met rode bloemtrossen.
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb. de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossen veel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
De Decaisnea fargesii is een prachtige heester die het best tot zijn recht komt als deze solitair geplaatst wordt. De blauwgroene bladeren zijn veervormig en staan aan lange paarsachtige stengels.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina