menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zaterdag 25 mei 2024

Smullen van zelf gekweekte avocado

Avocadoboom

Plantjes kweken uit pitten van groenten of fruit uit eigen keuken is altijd leuk. Zeker als het om exotische planten gaat want dat maakt het des te boeiender en is de vreugde des te groter als het lukt. 
Als je er deze zomer in geslaagd bent om een avocadopit te ontkiemen en staat hij nu in je tuin dan is het hoog tijd om de plant binnen te brengen voor de winter. Een avocadoplant is net zoals alle andere exotische planten niet tegen de barre vrieskoude van ons klimaat bestand. In de zomer kan de plant op een beschutte plaats in halfschaduw staan en geef je hem bij voorkeur redelijk wat water en mest. Om te overwinteren haal je de plant best naar binnen.  Een lichte plaats met een temperatuur tussen 5 en 15° C is ideaal.
Er bestaan ook winterhoezen waarmee u de plant kan beschermen

Het duurt wel een aantal jaren voor de boom begint te bloeien en of de boom ooit vruchten zal dragen hangt nog van veel andere factoren af. Intussen kan je ze in de winkel halen waar ze bijna altijd voorradig zijn. Avocado’s zijn super gezond en bevatten bijna alle belangrijke bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft. Ze zijn bovendien heerlijk van smaak!


Proef de lekkere avocado in een chocolademousse

Van dit dessert kan je blijven genieten. De romige avocado vervangt de eieren en room en maakt het een gezond en licht dessert.  Nog een voordeel: je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig en het is klaar in een handomdraai!

avocado

Ingrediënten:

  • 1 grote rijpe avocado
  • een scheutje amandelmelk of kokoswater
  • ½ eetlepel cacaopoeder
  • een snuifje kaneelpoeder
  • een snuifje vanillepoeder
  • 1 dadel

Bereiding:

  1. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd hem in stukjes.
  2. Verwijder de pit uit de dadel en week hem een paar minuten in warm water . Zo wordt de dadel zachter.
  3. Meng wat amandelmelk of kokoswater samen met de stukjes avocado in een blender. Voeg de cacao, de kruiden en de dadel toe en mix het geheel tot een zachte emulsie.
#4557Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon