Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo Rosie, Ik wist niet dat je nu geen bladeren meer af mocht snijden, goed dat ik dat nu weet, ik wilde ze tot het laatste blad gebruiken, niet doen dus???
Nu nog rabarber eten ? Ik stop daar telkens mee eind juni. In de bladeren van rabarber zit oxaalzuur. Vanaf juli trekt dit oxaalzuur ook naar de stengels. Vanaf half juli is het beter te stoppen met oogsten en de stengels op te eten.
Hoi krist,
ik dacht dat je de rabbarber gewoon door kon eten maar dat je er dan kalk bij moest doen om dat zuur te neuteraliseren, omdat dat zuur kalk uit je lichaam trekt dus ook uit je tanden, deden ze er vroeger een klein beetje kalk bij dat koop je bij de drogist.
groetjes catootje
dat van het kalk is de eerste keer dat ik er van verneem. Zijn er nog die dit kunnen bevestigen ? Indien dit zo is, dan wil ik het direct toepassen om verder van mijn rabarber te kunnen eten.
Ja Ikke,
Hier heb ik een tijdje geleden een topic geopend met de vraag of iemend wist wat ze bij rabarber tovoegde, kalk dus, mijn moeder noemde het krijt.