menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Mijn pepertjes

Ga naar meest recente reactie

Limoncello

Limoncello

Het is wat laat op het seizoen om nog goeie pepertjes te hebben maar hier groeien ze nog

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]



vrijdag 7 oktober 2011 - 13:31
Limoncello

Limoncello

Ja ik heb ook nog 2 paprikaplanten buiten staan waar nog vruchten aan groeien.
De chillipepers staan allemaal in de serre nu. Overwinteren wil zeggen alles naar binnen halen wat nogal plaats zal nemen.
Ik plant gewoon terug opnieuw dan
vrijdag 7 oktober 2011 - 15:04
Gehenna

Gehenna

Bij mij staan ze buiten en in de kas. Blijven maar groeien en bloeien en hele hete pepers geven. Echt hele hete pepers waarvan u handen 3 dagen pikken als je ze aanraakt.
vrijdag 7 oktober 2011 - 16:39
Limoncello

Limoncello

Voor wie het wil weten dit zijn de soorten dat ik heb: (met de waarde op de schaal van scoville)

Jamaican Red (75.000 - 150.000)
Tam Jalapeno (1.000 - 1.500)
Tobago Seasoning (500 - 1.000)
vrijdag 7 oktober 2011 - 17:18
Rita1960

Rita1960

en.. Limoncello,,

welke is de scherpste??

'k heb er geen ene moer verstand van

vrijdag 7 oktober 2011 - 19:30
Limoncello

Limoncello

Rita, hieronder een tabel ter vergelijking van minst pikant/scherp naar meest.

[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 7 oktober 2011 - 20:32
Gehenna

Gehenna

Op mijn pakske zaad staat gewoon 'pikante peper'
Pikant ... brandend zou beter zijn. Peuter maar is in uwe neus nadat ge ene versneden hebt
Mohammed hierachter was ermee aan't lachen, dat wij belgen da ni gewoon zijn pikante pepers. Tot hij ervan at en piepte lijk ne castraat. MWOEHAHAHA!
Er is ook een peperforum maar ik kan er efkes ni opkomen .... (interludium) chillipepers.nl
vrijdag 7 oktober 2011 - 20:52
Rita1960

Rita1960

oké dan...
des te meer cijfers des te branderiger

thanx voor de info

en dan te bedenken dat ik al last heb met paprika's
vrijdag 7 oktober 2011 - 21:24
Mandy

Mandy

ik heb nog 19 paprika en peperplantjes buiten staan en vooral de pepertjes kleuren nog mooi naar rood toe.....

ik heb 3 hele kleine pepertjes, de 1na laatste soort en die zijn heet......pf....

In de loop van volgende week haal ik alle resterende vruchten er af, nog wat in de vriezer en dan worden ze gesnoeid en in het tuinhuis gezet.......
vrijdag 7 oktober 2011 - 21:28
Limoncello

Limoncello

Ik dacht een paar van die hééééle scherpe pepers te bestellen vorig jaar maar ik heb het niet gedaan want wat doe je ermee? Juist maar met het puntje van je tong likken en je mond staat urenlang in brand en na 5L melk en 3 broden zal het pas over zijn

Met pikant bedoel ik dan Bhut Jolokia (SCO 1.000.000) of de Infinity (SCO 1.200.000)
vrijdag 7 oktober 2011 - 23:02
Mandy

Mandy

Ik houd er ook vreselijk veel van....

De laatste 3 peperplanten die ik heb staan nog steeds buiten en hangen nog vol met kleine 4 cm langwerpige, heet als de bliksem, rode pepertjes.....

Niet pikant ..... hot,hot,extra hot

maar lekker.......
In maaltijden , in hele kleine stukjes gesneden en zonder de pitjes natuurlijk als je die erin laat zitten leef je niet lang meer.......


zaterdag 8 oktober 2011 - 08:59
Mandy

Mandy

Limoncello, weet je misschien ook de naam van die eerste op je foto, die paarse? En ook van die oranje peper?????
zaterdag 8 oktober 2011 - 09:02
Limoncello

Limoncello

Mandy, de eerste is Tam Jalapeno (SCO 1.000 - 1.500), is niet zo scherp. Die kan je in salade's enzo mengen of als aperitief eten.

De oranje is mij een raadsel. Ik heb deze gekocht in de Colruyt en er stond alleen op dat het een sweet chillie was. Meer niet. Moet ik anders eens kijken voor zaadjes binnenin de vrucht? (voor jou)
zaterdag 8 oktober 2011 - 11:12
Gehenna

Gehenna

Ik ken dat Lein. Wat de smaak het liefst heeft moeten de darmen uitzweten (ik wou een ander woord gebruiken maar we houden het deuglijk hé )
Ik kan er wel mee lachen maar als je daar zit valt er niks te lachen.

Dus als ik van ons pepertjes eet .... dan willen de huisgenoten een tweede toilet!
zaterdag 8 oktober 2011 - 11:41
Gehenna

Gehenna

FF off topic :

O ik zou zelf naar die in de badkamer lopen. Kwestie van tussen de buien door een brandend lichaamsonderdeel af te koelen in de douche
zaterdag 8 oktober 2011 - 12:03
Gehenna

Gehenna

Hmz ja, toilet is hier op de eerste verdieping
zaterdag 8 oktober 2011 - 16:07
Rita1960

Rita1960

?? en jij niet Lein??





oeps te laat gelezen dat jij er niet tegen kunt
zaterdag 8 oktober 2011 - 20:03
Mandy

Mandy

Heel graag Limoncello..........ik zal er heel blij mee zijn..........
zaterdag 8 oktober 2011 - 20:25
Mandy

Mandy

Ik schooide niet kreeg ze heel lief aangeboden



zaterdag 8 oktober 2011 - 21:40
Mandy
zaterdag 8 oktober 2011 - 21:45
cetinel

Cetinel

hoe meer en hoe vaker je heet eet,hoe meer en vaker je het wilt...
ik betrapte mezelf er vanochtend op dat ik mijn boterham besmeerde met smeerkaas met sambal,en daar een lepel sambal op dee en er dan nog een gebakken(heet) peperke bij at..
dusse: ik hou wel van pittig
daarnet drie mme jeannettes bij het eten gegeten(niet in het eten gemengd,dat doe ik mijn gezinsleden niet aan )
zaterdag 8 oktober 2011 - 22:19
cetinel

Cetinel

een van mijn rocotos geplukt om zaad van te nemen(heb er ondertussen een paar op en deze mogen er ook zijn hoor,(eens rijp qua scherpte!)
en ze zien er zo onschuldig uit(iedereen denkt dat het een paprika is,nu ja iedereen....echtgenoot heeft het nu wel door en wou gisteren niet verrast worden,dus hapte hij in die kleine gele mme jeannette )

Groenten

zaterdag 8 oktober 2011 - 22:33
cetinel

Cetinel

ik heb een flauw vermoeden dat jij wel interesse hebt in de inhoud van bovenstaande??
zondag 9 oktober 2011 - 09:19
Limoncello

Limoncello

Ik heb de 3 laatste (rijpe) pepertjes (de oranje zonder naam) genomen en de zaadjes eruitgenomen voor wie wil en ik heb er welgeteld maar 3 kunnen vinden. Bijster weinig dus.
Nu effe lezen wie eerst was...

Ik heb nog er nog 3 hangen aan de plant dus misschien voor de volgende geïnteresseerde...

Ik wacht nog op de sterkste die ik heb (Jamaican Red) zodat ik hier ook zaadjes kan nemen voor jullie.

En nu ga ik me klaarmaken want ik ga naar Beervelde vandaag, joepieee (in de regen weliswaar )
zondag 9 oktober 2011 - 10:04
Limoncello
dinsdag 11 oktober 2011 - 10:32
Mandy

Mandy

Dat zou best eens kunnen, lijkt er erg veel op....
dinsdag 11 oktober 2011 - 11:00
Limoncello

Limoncello

Mandy, ik heb je een mailtje gestuurd
dinsdag 11 oktober 2011 - 11:28
Gorre

Gorre

Hey,

heeft iemand een goed receptje om chillisaus of sambal te maken van al onze pepertjes ?

Ik heb al een hele boel laten drogen maar zou graag ook een saus maken die je gewoon in de frigo kan bewaren ?

Bedankt
Sven
dinsdag 11 oktober 2011 - 18:05
Limoncello

Limoncello

Heb hier een receptje gevonden voor verse sambal oelek te maken

http://www.smulweb.nl/recepten/751740/Sambal-oelek

Met bijkomende tip: als je het in een potje gedaan hebt, doe er dan een klein laagje olijf- of zonnebloemolie over. Zo blijft het veel langer goed! Dit werkt ook bij pesto, knoflookpasta e.d.

Hier nog andere soorten sambal van een specialisten forum over chillipepers:

http://www.chillipepers.nl/forum/viewtopic.php?f=11&t=354
dinsdag 11 oktober 2011 - 19:22
Gehenna

Gehenna

In de frigo weet ik ni maar ik doe het volgende
Zo'n 30 pepers van zo'n 10-15cm lang en een tomaat (of 2) of enkele soeplepels verse tomatenpuree. De tomaat snij ik in stukken en de pepertjes in stukjes en steek alles in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot de pepers een beetje aan de platte (gare) kant zijn.
Dan draai ik ze fijn in een hakmolentje en doe ze in kleine potjes en in de vriezer.

En dan ga ik 3 dagen janken van de brand in mijn handen
dinsdag 11 oktober 2011 - 19:23
Limoncello

Limoncello

Tuinfairy, ik zie hem al staan met zijn rubberen labo handschoenen Heeft hij ook een volledig pak zoals deze

[afbeelding verwijderd niet-https]
woensdag 12 oktober 2011 - 17:54
cetinel

Cetinel

doe mij maar een paar....is het pak inbegrepen???
woensdag 12 oktober 2011 - 18:46
cetinel

Cetinel

geef mij maar lekker "warme" as ik mild wil,eet ik wel paprika
woensdag 12 oktober 2011 - 18:49
Mandy

Mandy

Ik heb je ook een PBtje gestuurd..... lekker hot..... heerlijk......
Vanavond had ik vitello con pepperoni gemaakt , kalfsvlees met heel veel paprika ( ik stik er haast in, zo veel ) en daar heb ik ook een paar hele hete pepers ingestopt.... och dat was heerlijk........... ( lijk momenteel wel een vuurspuwende draak haha) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
woensdag 12 oktober 2011 - 19:33
Mandy

Mandy

thanks
donderdag 13 oktober 2011 - 08:58
Mandy

Mandy

als je mij bedoelt is het antwoord NEE
zaterdag 15 oktober 2011 - 19:51
Mandy

Mandy

Ontvangen

En nou moet ik zeker gaan vragen::: WAT had ik eigenlijk aangeboden???????




zaterdag 15 oktober 2011 - 20:21
Rita1960

Rita1960



Lein, je hebt helemaal gelijk!

Fairy..

zaterdag 15 oktober 2011 - 20:24
Gehenna

Gehenna

Het is officiëel!
Vanaf heden ten dage moet volgende waarschuwing op de zakjes peperzaad
"Consumeren op eigen risico. Veroorzaakt pepperdementie
zondag 16 oktober 2011 - 00:07
Mandy
zondag 16 oktober 2011 - 09:42
Mandy

Mandy

Heb je er ook jouw adres op gezet want dat heb ik nog niet
maandag 17 oktober 2011 - 22:12
Mandy

Mandy


LACHUH


dinsdag 18 oktober 2011 - 11:33
Mandy

Mandy

pb-tje ontvangen.... en nu moet ik um niet per ongeluk deleaten natuurlijk.......
dinsdag 18 oktober 2011 - 11:36
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).