Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De eerste strengen stokslabonen hangen inmiddels te drogen. Traditioneel eten we in onze familie de eerste keer "dreuge" bonen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Speklap en verse worst er bij en ... smullen maar....
Ik laat ze buiten drogen. Daarna binnen voor een paar dagen en stop de droge bonen even in de vriezer anders komen er beestjes in die in de bonen knagen. Het zaad kan ik het volgende jaar weer zaaien. Maar het staat mooi zo aan een slinger.
Als de peulen droog zijn gaan ze hier ook altijd even een nachtje koukleumen bij -18
@Joukje Smeding, gezien je woonplaats kan ik me nog voorstellen dat jullie ze ook eten zoals wij, mét peul? Het schijnt iets noordelijks te zijn om ze zo te eten.
Slabonen zijn het die eet ik altijd compleet. maar tuinbonen ben ik niet zo gek op. Dubbel doppen dat gaat nog. Heb dit jaar voor het eerst stokslabonen. Het was een zwart boontje en ze zijn geweldig. Vroeger had ik op de volkstuin stoksnijbonen. Die gingen compleet in de "molen" lekker! Maar wel jong eten.