menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Gekonfijt look

Mariani

Mariani

Hallo,

Kan iemand me zeggen hoe ik dat moet doen, weet wel dat het in azijn is maar, hoeveel zout en zo.
En hoelang men dat kan bewaren.

Hartelijke dank
zaterdag 3 mei 2008 - 09:02
Eliane

Eliane

Hallo !

Kan ik je hiermee helpen?

Gekonfijte look.
6 bollen verse look,
4 dl olijfolie,
1 blaadje laurier,
1 chilipepertje,
2 takjes rozemarijn,
10 peperbolletjes, zout naar smaak.

Bereiding: Haal de teentjes look van de bollen maar pel ze niet. Doe al de ingrediënten in een pannetje en breng dicht bij het kookpunt. Laat 45 minuten sudderen (maar niet laten koken). Laat afkoelen en giet alles in een bokaal. Bewaar in de koelkast. Gebruik opgewarmd als garnituur bij vis, lamsvlees , ratatouille, enz… Ook lekker op toastjes. De olie kan ook gebruikt worden in salades.

Grotjes Eliane
zaterdag 3 mei 2008 - 20:23
Mariani

Mariani

Hallo Eliane,

Ja dat lijkt me ook lekker, en gelukkig moet het niet koken, is beter voor het behouden van vitaminen en dergelijke.
Zal dat zeker proberen van zodra ik de nieuwe look heb, want de oude heeft rond deze periode al scheuten en is dan minder lekker.

Heel lief van jou, hartelijke dank
zaterdag 3 mei 2008 - 21:42
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).

Hoeveel is 2 + 5? (beveiligingscontrole) *