Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik doe de tomaten in een pan met kokend water dan de vel eraf en door de
blender. Daarna terug in de pan inkoken met gedroogd italiaanse kruiden
als de tomaten ingekookt zijn tot de dikten van b,v tomaten ketjup dan afgekoeld in de vriezer.
Ik heb er afgelopen jaar ook veel in kunnen vriezen maar ik doe het zonder de kruiden omdat ik ook andere recepten volg waar de kruiden niet bij kunnen. De ( verse ) kruiden komen dan pas erbij als ik aan het koken ben.... maar als je het alleen voor soep en pasta gebruikt kan het best zo.....
Lekker he, Addie, zo'n voorraadje in de vriezer...... ik voel me altijd zielsgelukkig als ik zooo maar kan pakken......
Is wel veel werk om tomaatjes in te vriezen!
Ik spoel ze in koud water, haal het harde kroontje eruit en dan hop...per 3 à 4 in plastic zakjes.
Als je ze nodig hebt spoel je ze even onder wat lauw water en dan kan je het vel er zó afhalen.
Ik vind niets zo gemakkelijk als tomaten om in te vriezen,goed rijp en in een plastiek zak (grote zak) en dan volgens we tomaten nodig hebben,voor de soep of saus de bevroren tennis ballen even onder warm water de pel gaat heel gemakkelijk af en ze zijn klaar voor alle kookgerechten met tomaat.Natuurlijk het neemt meer plaats in de vriezer maar die is groot genoeg.
We hebben vandaag de eerste gourgette klaargemaakt met tomaten van verleden jaar en het was lekker.
groetjes Richard
yep ook ik keil ze gewoon zo in de diepvries! wel kroontje verwijderen,
vorig jaar ook in de oven gedroogd en opgelegd in olijfoie,alsook een deel saus gemaakt(met eigen kruiden erbij)maar deze zijn in mijn gezin niet te bewaren
gelijk dezelfde dag al aangebroken
dit jaar kreeg ik de vraag(eis??) ge gaat toch veel tomaten zetten en saus van maken en drogen hé
Ik was de tomaten, droog ze, doe ze in stukjes en maak ze dan fijn in de blender. Het vel en de pitjes haal ik er niet uit. Ik giet mijn gemixte tomaten over in beterdoosjes vna ene halve kg en steek die zo in de diepvries
Heb voor het eerst ook veel tomaten maar ik ga ze doen zoals matabish
kroontje er uit en dan per vier in de vrieser (want als het velletje erzo makkelijk af gaat na het vriezen ,ga ik me niet een heel werk op de hals halen)
en je kan ze daarna niet alleen voor saus of soep er uit halen maar ook lekker
is tomaten met ei en ui (uitjes bakken tomaatjes er bij en dan ei en dan op smaak maken en dan op brood)
en ik zit me in eens te bedenken die cherry tomaatjes later op groenten vlees en dan in de oven ,
krijg al honger,