Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit recept van marsepeintruffels is wel niet met ingredienten uit de tuin, maar met kerstmis die er aan komt wou ik dit toch plaatsen.
Het is nog leuk ook om samen met de kinderen te maken tijdens de kerstvakantie (dan laat je de vodka eventueel weg)
[afbeelding verwijderd niet-https] Voor de marsepein :
250 gr gemalen amandelen – 250 gr bloemsuiker – 1 eiwit – 1 koffielepel oranjebloesemwater
Meng al de ingrediënten met elkaar en kneed ze goed.
In vochtig bakpapier wikkelen en gedurende een nacht in de koelkast laten rusten.
Voor de truffels :
500 gr marsepein natuur – 70 gr verse geraspte gember – een snuifje zwarte gemalen peper – 3 koffielepels vodka – 400 gr zwarte chocolade
Vermeng de marsepein met de gember, peper en vodka.
Laat gedurende 30 min. rusten In de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Rol de marsepein in kleine bolletjes en dompel ze in de chocolade.
Laat de truffels uitharden op bakpapier.
Dompel de truffels voor een 2e keer in de chocolade en laat weer uitharden op bakpapier.
Ja de eerste dag maak je dus de marsepein en laat je het een nacht in de koelkast rusten.
De volgende dag gebruik je die marsepein om de truffels mee te maken.