Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wil het verschil weten tussen wecken en gewoon in glazen potten in maken?
er wordt gezegd dat je groente niet in mag maken in glazen potten ivm botelisme,
waarom dan wel tomaten wat de meeste hier doen in appelmoes potten,
hoe is de werk wijze van groente e.d in glazen appelmoes potten hoe doe je dat.
heb nog nooit gedaan,
en wat kan er in glazen potten ?
moet alles gekookt worden en zo ja op welke manier,
wil dit graag gaan proberen maar weet niet hoe want ik wil geen botelisme hebben zoals er gewaarschuwd wordt,
gr an
Over botulisme kan ik je niets vertellen, helaas.
Vorige week. Zocht ik ook een recept/ uitleg over het inmaken van tomaten en kwam uiteindelijk terecht op de site van weckenonline.eu. Er staan recepten op van tomatensauzen en ook van tomaten zoet-zuur inleggen. Succes ermee,
Wat botulisme betreft, dat kan alleen groeien bij een bepaalde, eerder hoge PH.
Tomatensauzen zijn echter redelijk zuur, en daar kan die botulisme bacterie niet in overleven.
Mijn recept voor 3l tomatensaus:
Een grote pot vol tomaten, 1 courgette, 2 aubergines en 3 uien. Even laten doorkoken, de laatste 5 minuten een paar teentjes look een handvol verse basilicum, een handvol verse marjolein, wat bonenkruid en een klein beetje lavendel toevoegen. Net voor het mixen een soeplepel suiker, een soeplepel zout en drie soeplepels balsamico-azijn er bij.
Het kokend goedje recht uit de pan in glazen potten met schroefdeksel (op voorhand afgekookt) en nog 5 min in een pot met kokend water om het boeltje helemaal steriel te krijgen. De potten ondersteboven op het aanrecht tot ze afgekoeld zijn, en dan bewaren op een koele donkere plaats. Houden minstens 6 maand zo, maar elk jaar is er wel
Ik heb vandaag nog zigeunersaus gemaakt en een aantal glazen potten met
schroefdeksel hiermee gevuld.
Rechtstreeks vanaf de kookplaat de potten in, de potten ondersteboven op tafel,
afgedekt met een doek, tegen de tocht.
Hebben we strakjes weer wat om aan te pakken
groetjes Jos
Alleen tomaten gaat ook hoor, alleen vind ik het lekkerder met wat kruiden en zo.
Je kan het ook doen met gedroogde basilicum en knoflook uit de winken natuurlijk.