menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Inmaken van tomaten en groenten e.d

Ga naar meest recente reactie

an

An

Ik wil het verschil weten tussen wecken en gewoon in glazen potten in maken?
er wordt gezegd dat je groente niet in mag maken in glazen potten ivm botelisme,
waarom dan wel tomaten wat de meeste hier doen in appelmoes potten,

hoe is de werk wijze van groente e.d in glazen appelmoes potten hoe doe je dat.
heb nog nooit gedaan,
en wat kan er in glazen potten ?
moet alles gekookt worden en zo ja op welke manier,

wil dit graag gaan proberen maar weet niet hoe want ik wil geen botelisme hebben zoals er gewaarschuwd wordt,
gr an
zaterdag 14 september 2013 - 16:39
Vlinderr

Vlinderr

Over botulisme kan ik je niets vertellen, helaas.
Vorige week. Zocht ik ook een recept/ uitleg over het inmaken van tomaten en kwam uiteindelijk terecht op de site van weckenonline.eu. Er staan recepten op van tomatensauzen en ook van tomaten zoet-zuur inleggen. Succes ermee,
zaterdag 14 september 2013 - 18:12
Driez

Driez

Wat botulisme betreft, dat kan alleen groeien bij een bepaalde, eerder hoge PH.
Tomatensauzen zijn echter redelijk zuur, en daar kan die botulisme bacterie niet in overleven.

Mijn recept voor 3l tomatensaus:

Een grote pot vol tomaten, 1 courgette, 2 aubergines en 3 uien. Even laten doorkoken, de laatste 5 minuten een paar teentjes look een handvol verse basilicum, een handvol verse marjolein, wat bonenkruid en een klein beetje lavendel toevoegen. Net voor het mixen een soeplepel suiker, een soeplepel zout en drie soeplepels balsamico-azijn er bij.
Het kokend goedje recht uit de pan in glazen potten met schroefdeksel (op voorhand afgekookt) en nog 5 min in een pot met kokend water om het boeltje helemaal steriel te krijgen. De potten ondersteboven op het aanrecht tot ze afgekoeld zijn, en dan bewaren op een koele donkere plaats. Houden minstens 6 maand zo, maar elk jaar is er wel
zaterdag 14 september 2013 - 19:36
kerstkind

Kerstkind

Ik heb vandaag nog zigeunersaus gemaakt en een aantal glazen potten met
schroefdeksel hiermee gevuld.
Rechtstreeks vanaf de kookplaat de potten in, de potten ondersteboven op tafel,
afgedekt met een doek, tegen de tocht.

Hebben we strakjes weer wat om aan te pakken
groetjes Jos
zaterdag 14 september 2013 - 20:01
an

An

driez heb je ook een recept met minder kruiden die heb ik namelijk niet
en hoeveel tomaten precies
kan ik niet alleen tomaten koken,
gr an
dinsdag 17 september 2013 - 10:04
Driez

Driez

Alleen tomaten gaat ook hoor, alleen vind ik het lekkerder met wat kruiden en zo.
Je kan het ook doen met gedroogde basilicum en knoflook uit de winken natuurlijk.
zondag 22 september 2013 - 20:27
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).

Hoeveel is 2 + 2? (beveiligingscontrole) *