Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het betreft meer speciaal de peervormige pompoen (uchiki kuri). Deze heeft een redelijk harde schil; voor een bereiding dus niet echt gemakkelijk te verwijderen. Nu las ik dat deze soort helemaal niet moet geschild worden en dat men bv. voor de bereiding van een pompoensoep gerust het vlees met de schil nog aan kan gebruiken.
Mag ik vragen of er iemand ervaring heeft met deze bereidingswijze?
Ik denk dat je ze gewoon met schil en al in partjes kan snijden en vervolgens in de oven garen (insmeren met wat olie, zout en kruiden) - daarna laat het vruchtvlees makkelijk los van de schil.
En dan kan je dat vruchtvlees in een soep gebruiken. In de oven gegaarde pompoen maakt pompoensoep zelfs lekkerder, vind ik. Maar ik schil ze wel voor het gemak.
Ik maak die als volgt: 1 kleine pompoen, een 3-tal dikke uien, een paar teentjes look, een handjevol salie en rozemarijn, garam masala (of een paar blaadjes laurier, wat koriander, komijn en gemalen steranijs, zwarte peper, een klein snuifje pili pili, kaneel en gemberpoeder) en een paar liter bouillon.
Pompoen schillen en in blokjes snijden, de uien in grove partjes snijden, alles samen op een braadslee leggen, bestrooien met grof zout, peper, rozemarijn en salie en dit 30 minuten laten garen in de oven, op 180°C.
Daarna de groenten zonder salie en rozemarijn in een soepketel doen, bouillon en laurierblaadjes toevoegen, nog een kwartiertje laten sudderen, laurier verwijderen, soep mixen, afkruiden met garam masala, peper en zout.
Het is wat laat , maar toch, ik bereid altijd de pompoen in de schil, ook als ik ze dus stoom, kook of braad, het is zoals petatjes in hun frakske( jas) ... dus niet geschild vele lekkerder, als ze gaar zijn, open snijden, de pulp en zaadjes verwijderen, en het vruchtvlees uitlepelen !!... verder verwerken zoals het recept verlangt !!