menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Hongaarse paprika-roomsoep.

Maxpowa

Maxpowa

Dit is een erg lekkere roomsoep met paprikapoeder, normaal gezien moet je op zoek gaan naar hot paprika poeder, als je dat niet vindt, neem dan gewoon paprika poeder en vervang een deel door cayennepeper, afhankelijk van hoe pikant je het wil.

Ingrediënten:

- 1 ui, in stukjes gesneden
- 2 takken selder, in stukken
- 1 liter kippenbouillon
- 200-300 gr. fijngesneden groenten (bvb. wortel, asperges, erwtjes, enz... naar smaak en voorkeur, deze worden niet gemixt)
- 2 eetlepels tarwebloem (ik gebruik die speciaal voor soep en saus)
- 2 eetlepels pikante paprikapoeder of paprikapoeder + cayenne
- 60 ml water
- 2 dl culinaire room
- zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding:

Stoof de ui en selder met een klein klontje boter in een ruime pot.

Voeg de kippenbouillon toe en breng snel aan de kook, eens het kookt, vuur verlagen en 8 a 10 minuten zachtjes laten doorkoken.

Dit geheel glad mixen en de overige groenten toevoegen, laat dit nu verder sudderen gedurende een 20-tal minuten, tot deze groenten zacht zijn.

Meng de bloem, paprikapoeder en het water samen in een klein kommetje en roer het daarna door de soep. Verwarm daarop de soep tot ze begint de dikken (+/- 5 minuutjes)

Haal van het vuur en doe er de room door, zet terug op het vuur en laat de soep nog wat opwarmen, ze mag nu echter niet meer koken anders kan de room schiften.

Werk af met peper en zout en garneer met wat paprikapoeder en peterselie.

Smakelijk,
Steven
zaterdag 21 april 2007 - 20:28
annd6

Annd6

Lijkt me super!
Ga ik zeker eens proberen
Groetjes
Ann
zondag 22 april 2007 - 01:44
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).