Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit is een erg lekkere roomsoep met paprikapoeder, normaal gezien moet je op zoek gaan naar hot paprika poeder, als je dat niet vindt, neem dan gewoon paprika poeder en vervang een deel door cayennepeper, afhankelijk van hoe pikant je het wil.
Ingrediënten:
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 2 takken selder, in stukken
- 1 liter kippenbouillon
- 200-300 gr. fijngesneden groenten (bvb. wortel, asperges, erwtjes, enz... naar smaak en voorkeur, deze worden niet gemixt)
- 2 eetlepels tarwebloem (ik gebruik die speciaal voor soep en saus)
- 2 eetlepels pikante paprikapoeder of paprikapoeder + cayenne
- 60 ml water
- 2 dl culinaire room
- zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Stoof de ui en selder met een klein klontje boter in een ruime pot.
Voeg de kippenbouillon toe en breng snel aan de kook, eens het kookt, vuur verlagen en 8 a 10 minuten zachtjes laten doorkoken.
Dit geheel glad mixen en de overige groenten toevoegen, laat dit nu verder sudderen gedurende een 20-tal minuten, tot deze groenten zacht zijn.
Meng de bloem, paprikapoeder en het water samen in een klein kommetje en roer het daarna door de soep. Verwarm daarop de soep tot ze begint de dikken (+/- 5 minuutjes)
Haal van het vuur en doe er de room door, zet terug op het vuur en laat de soep nog wat opwarmen, ze mag nu echter niet meer koken anders kan de room schiften.
Werk af met peper en zout en garneer met wat paprikapoeder en peterselie.