Kan er mij iemand helpen met het recept om poire williams likeur te maken.
Anneke
Goedenamiddag Anneke, ik kan je enkel helpen met een peren likeur.
Ik heb ook een recept van Vlier bloessem likeur, geintresseert?
Vriendelijke groetjes Ingeroosje
Perenlikeur.
Voor 1,4 liter likeur van 25°.
- 1,2 kg aromatische peren, volkomen rijp.
- 30 cl alcohol
- 14 cl perenbrandewijn
- 6 cl honing
- 25 cl suikersiroop
Verwijder aangestoken delen, steeltjes en klokhuizen, maar niet de schil. Maak pulp van de gereinigde peren(vb met de mixer) en giet daar meteen alcohol en brandewijn op. Laat zo een week staan in afgesloten bokaal, dagelijks enkele keren schudden. Nadien filteren over koffiefilter en de pulp uitpersen. De uitgeperste pulp ook filteren. Aanzoeten met honing en suikersiroop. Na enkele weken nogmaals filteren indien nodig.
Je kan extra pit geven aan deze likeur door een tweetal dagen op voorhand in de alohol een half vanillestokje, 4 kruidnagels en een kaneelstaafje te laten trekken. Deze drie laatste ingredienten worden niet meer bij de likeur gevoegd.