Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Plaatjes worden gemaakt op kwekerijen en daar zien ze er presentabel uit. Eenmaal in de tuin uitgeplant krijgen ze heel vaak bruine bladpunten wat er erg onaantrekkelijk uitziet. Na een winter met kale vorst (dus vorst zonder sneeuw) doen ze vaak pijn aan de ogen.
Carex wordt vermeerderd door te delen. Door om de zoveel jaar te delen kan je de plant een mensenleven in de tuin houden.
Voor een deel ben ik het eens met Tuinprins. Veel van de enorm populaire Carexsoorten zijn inderdaad lelijk. Vooral de grove stijfrechtopstaande Carex morowii soorten zijn onaantrekkelijk na de winter. Maar er zijn ook carexxen die wel erg mooi zijn en blijven. Zoals de zeer fijnbladige cultivars van C.oshimensis en de rode varianten van C.comans. Op bijgaande foto een beeld in de late winter met een witbonte carex rechtsachter in combinatie met sneeuwklokjes en cyclaam
kan carib en tuinprins perfect volgen - heb er ook diverse staan
ieder jaar een gedeeltelijk delen, hierbij bedoel ik nieuwe (wortel)scheuten afstekken , dit naar het najaar toe en tijdelijk verplanten in potjes met potgrond - laten overwinteren (indien mogelijk in een koude serre) en in het voorjaar terug uitplanten (= vegetatieve vermeerdering)
altijd succes
indien de moeder plant na x aantal jaren te slordig wordt - uitsmijten en vervangen door een van gekweekte verplante en uitgegroeide wortel scheuten (zie hierboven)
omtrent het het x aantal jaar zou ik durven zeggen min 5 jaar - echter sterk afhankelijk van
* het jaarlijks onderhoud
* het klimaat (droge zomers - natte zomers)
* de grondgesteldheid