Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Misschien zijn het slechts gedachten, hoor, maar ik heb de indruk dat er vrij weinig insecten op mijn fruitbloesems (kers, pruim, perzik) afkomen. Ik zie er nauwelijks.
Ik zie ook weinig vlinders. Nog te koud, te lang koud geweest (gedecimeerd), ... ?
Jullie ervaringen?
Ik vroeg me ook af in welke mate zweefvliegen aan de bestuiving bijdragen?
Hier hetzelfde: normaal gezien zoemen mijn kersenbomen rond deze tijd van het jaar, maar dit jaar is het maar een heel licht zuchtje. Ik vermoed dat de lange winter er iets mee te maken heeft.
Ik denk dat zweefvliegen best goede bestuivers zijn, maar ik vind niet meteen eenduidige informatie hierover.
Ik ging zowat exact hetzelfde berichtje zetten. Ik heb nog nooit zoveel bloesem gehad als dit jaar, en dan bloeien de kersen, pruimen, peren en appels nog zogoed als gelijktijdig ook. Maar geen bestuivers, een enkele verdwaalde hommel en wat vliegjes daargelaten. Nog geen enkele honingbij gezien. Ook mijn jaarlijkse hommelnest onder het dak geeft geen teken van leven Silent Spring voor de bijtjes??
ik heb de indruk dat er vrij weinig insecten op mijn fruitbloesems
Klopt helaas als een bus. En door het triestige weertje waarvan we nu mogen genieten zal het nog niet op 1-2-3 veranderen.
Edoch, mijn drie kerselaars die prachtig, geweldig in bloei stonden werden goed bestoven en er is nu reeds een massaal aantal kersen zichtbaar.
Mijn geheim?
Gewoon een flink aantal comfortabele appartementen voor de metselaarsbijen (zie mijn andere berichten). Die beestjes werden actief rond 8 april en hebben onverdroten een noeste arbeid verricht tot medio vorige week. De laatste metselaar(in) zal nu wel afgestorven zijn (normale gang van zaken). Hoe dan ook, het parool is: "leg je metselaars in de watten".
Nu is het echter huilen met de pet op. Buiten een paar keizershommels en een legioen muggen zijn hier vrijwel geen insecten meer te bespeuren.