Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Herinner me intussen dat ik ooit eens boek kocht voor onze afdeling van Cactusweelde...Ik had het besteld bij de Standaard boekhandel en dat duurde wel een tijdje eer dat boek thuis bezorgd werd want ze hadden dat niet in stock....Of het NU nog verkrijgbaar is ??????Misschien al vervangen door een nieuwere uitgave?
Op blz 76 vind ik een afbeelding die er heel goed op lijkt : Pyrrhocoris apterus, een "vuurwants".Komt voor op vele soorten planten en in grote groepen op de grond waar ze zich voeden met afgevallen zaden vroeg in 't voorjaarna de overwintering"
Op Google vind je ook nog heel wat uitleg
En zo leren we toch nog altijd iets bij...."nooit te te oud om......"
Vuurwantsen eten rottend materiaal en, schijnbaar, ook af en toe levende insecten.
Ze doen dus geen schade en zouden zelfs nuttig genoemd kunnen worden.
Als ze worden "aangevallen" kunnen ze wel een prik geven met hun steeksnuit en verspreiden ze een onaangename stank. Maar ik moet toegeven dat ik dat, hoewel de diertjes hier in de tuin ook voorkomen, nog nooit zelf gemerkt heb.
Op de kwekerij zaten ze vooral in en bij de bolconiferen. Zodra we een conifeer uit deden of snoeien kwamen ze in grote getallen uit de bollen en klommen zo snel mogelijk naar beneden. Nooit iets gevoeld.
Het zijn prachtige kevertjes en ze doen geen enkel kwaad.
Het zijn prachtige kevertjes en ze doen geen enkel kwaad.
Het zijn wantsen, dat is een andere orde van de insecten dan kevers.
En ze doen geen enkel kwaad aan de planten of aan de mens, maar ik ben niet zeker of ze geen vlieg kwaad doen! Haha!
Dit beestje lijkt wel veel op een kaneelglasvleugelwants. Je vindt ze veel in zandrijke gebieden. Makkelijk te vinden van april tot oktober. Ze voeden meer op diverse kruidachtige en houtachtige planten.