Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wie weet wat dit is? Het is een dunne lange soort rups/wormachtig ding met voelsprietjes en veel pootjes. Een soort héél dunne lange duizendpoot. Sinds vorig jaar zit dit beestje massal in de grond bij ons. Aan de kippen voeren of laten zitten?
Bedankt Lilyboskat, ik heb eventjes op die link gekeken.
Het is inderdaad een duizendpoot en aangezien zijn lengte zal het volgens mij de compostduizendpoot zijn. Nooit van gehoord maar het is wel een interessant beestje om in de tuin te hebben!
Oei, dit ook nog gevonden, misschien dan toch maar aan de kippen geven....
"De compostduizendpoot leeft in humusrijke bodem tot organisch materiaal en is vaak ondergronds of onder stenen en houtblokken te vinden. Op het menu staan kleine ongewervelden als wormen, slakken en insecten, maar ook plantendelen worden wel gegeten. Het is een van de weinige soorten duizendpoten die schade aan planten veroorzaakt door aan de wortels te knagen, normaal gesproken zijn alleen de verwante miljoenpoten schadelijk, de meeste duizendpoten jagen uitsluitend op prooien. De schade bestaat uit kleine onregelmatige kleine vraatsporen aan wortels of jonge groene delen, van vlak onder de grond tot enige tientallen centimers."
Ach zo één beestje doet heus niet veel kwaad en als je natuurlijke vijanden niet doodspuit met allerlei vergiften dan zal de schade best binnen de perken gehouden worden!