Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Sinds een paar weken komen deze beestjes het huis binnen ( hoe is me een raadsel ) Het begon met een paar , maar nu vind ik ze dagelijks aan de binnenkant van het raam . Ik heb al zoveel mogelijk kieren gedicht , maar toch .
Ze 'lijken' heel loom en wanneer ik er eentje dood druk , ruiken ze wat 'muffig '
Iemand een idee ?
Hoi , dankjewel voor je reactie !
Nee , een vuurwants is het zeker niet , die ken ik wel .
De 'onderkant van dit beestje is een soort rood/ oranje en ze zijn ietwat langwerpig...
De soort is met deze foto's niet mogelijk, maar het is één van deze drie soorten, die veel op elkaar lijken. ( Plataanridderwants - Arocatus longiceps, Iepenridderwants - Arocatus melanocephalus, Elzenridderwants - Arocatus roeselii ) Zie https://waarneming.nl/taxa/1506/?genus=Arocatus
Als je op de naam van een soort klikt, krijg je de beschrijving, die ik er bij heb gezet. Ze kunnen in flinke aantallen voorkomen. Ze zijn inmiddels minder zeldzaam dan destijds aangegeven. Onderaan staan de boomsoorten vermeld, waarin ze kunnen voorkomen. Heb je een van deze bomen in de buurt?
De meeste wantsen ruiken en hebben stinkklieren. Zorgt er voor dat je ze niet opeet.
Nee die zijn het niet. Toevallig heb ik een grote berk. In 2014 waren het er heel veel en waren ze zelfs in het nieuws op de tv, omdat caravans onder berken op campings er vol mee zaten. Heb toen ook mailtjes gehad daarover.
Ga er maar van uit, dat het een van de door mij aangegeven wantsen is.
Even een foto van je berkenwants ter vergelijking erbij. Eigenlijk Berkensmalsnuit (Kleidocerys resedae). Er zijn meer wantsen, die in berken zitten.
Als het je interesseert kun je hier op het forum van waarneming ons gemopper lezen, omdat ze de verkeerde wants lieten zien op tv. Dat was de aanleiding om alle wantsen van Nederlandse namen te voorzien. https://forum.waarneming.nl/smf/index.php?topic=291692.0