Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bij een bezoek aan Martje van ""De tuinen in Demen" zag ik onderstaande bloem
( (zij kan je zeker helpen) die me opviel door haar schoonheid.
Ik meen ze te herkennen.
Hallo
mijn favoriete tuinschrijver Romke van de Kaa schrijft dat hij ondergrondse uitlopers maakt als hij een paar jaar ergens staat, en dat de plant bij hem woekert en uitlopers maakt die een meter van zijn moederplant verschijnen
misschien dat deze hete droge weken helpen want ze staan liefst zo droog mogelijk. Ik heb er ooit een willen kopen maar en de verkoper zei dat ze het alleen deden op droge zandgrond, en dat het bij mij toch niet zou lukken.
ing
Lysianthus, wat een beeldschone foto heb je gemaakt van de Romneya!
Romneya maakt inderdaad meterslange uitlopers maar dat zijn geen stekken waar wortels aan zitten. Wanneer je die in een potje doet en als een plant behandelt, zullen de meeste dood gaan. Behandel ze als een onbewortelde stek (door er bv een platic zakje over te doen en regelmatig te bevochtigen).
Hier staat Romneya er prachtig bij op de klei, bepaald niet droog dus Ingec, je kunt het best proberen.
Jullie kennen mij teveel eer toe deze foto is niet van mij.
Ik ben het nog eens gaan nazien, doordat hij op naam stond, heb ik hem te vlug geplaatst, zonder kijken, achteraf was ik ook al verwonderd dat IK die foto gemaakt had maar ik heb er verder niet bij stilgestaan tot bij jullie lof dus, ik ga hem verwijderen en één van mezelf plaatsen voilà 't is al gebeurd sie, deze is niet te vergelijken met de voorgaande maar voor een amateur is het niet slecht hé [afbeelding verwijderd niet-https]
De Romneya is erg moeilijk te vermeerderen zoals de anderen al schreven. Ik heb de beste resultaten door een plant in de pot te zetten en dan de uitlopers met wortels in het voorjaar er af te halen. Dit gaat goed omdat de plant de neiging heeft uitlopers te maken en wordt dan geremd.
Hier een eigen foto.
Ja. hij is echt prachtig. Ik heb geprobeerd om hem te zaaien. Maar is helaas op niets uitgelopen. Kiemduur zou pas na een halfjaar zijn. Ik heb de zaden in oktober gezaaid en er is nog niets te zien. De zaden moesten buiten blijven en de weerinvloeden ondergaan. Ben helaas bang dat de vogels hier ook aan hebben meegedaan om een graantje mee te pikken.
Ik denk dat ik maar eens Bij Roger Bastin langs moet gaan deze heeft hem in zijn assortiement.
Geweldig wat een reacties op mijn vraag .
Ik hebhem nu 5 jaar .elk jaar uitlopers en grote!!
ik plante die dan in een pot ,maar alles ging dood ,
ik heb ze er nu aan laten zitten want iemand vertelde me dat je ze na de bloei op moet potten ,dat ga ik nu proberen .
Maar omdat erzoveel deskundige mensen in t forum zitten dacht ik ,k vraag het toch nog even ,
Als het me lukt doe ik bericht ,trouwens als het weer mislukt ook!!!
ook nog een foto
Ik heb het geluk dat ik hem direct op een goeie plaats heb gezet ,daarom bloeit hij elk jaar geweldig,
dank voor al het meeleven!!!
Ik heb er momenteel ook eentje in bloei. Het is het derde jaar dat ik hem heb, maar het eerste jaar dat hij bloeit. Hij maakte enorm veel stengels en blad maar vertikte het van te bloeien. Van frustratie had ik hem gerooid en op de kompost gegooid. Er bleven echter wat stengels zitten per (on)geluk en die bloeien nu.
Het moet volgens mij wel mogelijk zijn om de plant in het voorjaar te delen want hetgeen ik verwijderd heb had toch wel wat wortels hoor.
hij staat bij mij mooi beschut aan de zuidkant tegen een serre en in zeer doorlatende droge zandgrond.
Dat stukje wordt ieder jaar voorzien van een dikke laag kompost en kippenmest want daar wortelen mijn druiven onder. Misschien lag het aan de te voedzame grond dat de plant te veel blad maakte en geen bloemen.
Nu staat hij natuurlijk weer in mijn gratie en mag hij blijven.
Bedankt zeg!!
ik had dit niet gezien
heb het artikel uitgeprint en ga het nu in Febr proberen
heb stekken in een kistje gezet na de zomer ,wordt ook niks ,verrot en verdroogd ,heel vremd
ga het nu op deze manier proberen
bedankt nogmaals groeten Prediker
Vierde jaar in mijn tuin. Ik heb zandgrond. Na twee jaar prachtige bloemen. Heb met rijnzand een hoop gemaakt waarop de plant werd geplaatst. Resultaat is verbluffend.