Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Als beginnende tuinier zou ik graag het advies inwinnen van de experts over het volgende: Met welk product bemest je best je gazon? Je hebt in de verschillende winkels zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nu is mijn gazon er erg aan toe. Veel mos, onkruid en weinig mooi gras. Hoe pak ik dit het beste aan en met welke producten?
Welkom schipperke op dit gezellig en leerrijk forum,te minste als we wakker zijn uit onze winteslaap.
Om een mooi gzan te verkrijgen en ook zo te houden is er mer nodig dan alleen maar produkten die al dan niet goed zijn voor ons milieu.
Als het echt zo erg gesteld is met je gazon kan je toevlucht zoeken in een middel dat alle breedblaadige onkruiden verwjderd uit je gazon als ook de mos.
ben je geintreseert laat het me weten dan stuur ik je de naam van het product door,omdat er geen reclame mag gemaakt worden op het forum.
14 dagen tot 3weken en het (on)kruid sterft af en heb je een (on)kruid vrij gazon.
Maar je kan ook alles handmatig gaan verwijderen, duurt wel is waar langer maar is beter voor het milieu.
Nu om je gazon optimaal het houden is er meer dan alleen maar het onkruid te verwijderen.
Nu maart kan je het gazon gaan verticuteren (verluchten) daarvoor kan je een masschiene huren bij vele tuincentra of een aankopen zoal ik heb gedaan.
Ik gebrik het é maal per jaar ,voorjaar en najaar.
Na het verticuteren ga je over het gehele gazon kijken of er kale plekken zijn,zo ja, zaai deze dan bij met hertselgazon, daarna strooi je enkele mm compost over je gazon.
Enkele weken later na de eerste maaibeurt geef je meststoffen en eventueel kalk tegen de zuurte van je tuingrond ,om mos zo minder kans te geven om zich te ontwikkelen.