Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik hoor zo nu en dan van mensen dat het goed is stro te gebruiken in een tuin, aan de voeten van de planten en in een moestuin zodat de grond vochtig blijft.
Stro kan inderdaad handig zijn, vooral als je het liggen hebt als afvalproduct van dieren die je hebt. ik gebruik het stro dat ik uit m'n kippehok en geitestalletje haal bij het verversen.
dat stro kan je dan als mulch gebruiken tussen de planten in je border, dat gaat verdroging van de grond inderdaad tegen. Het zorgt er ook voor dat onkruid minder makkelijk kiemt.
Als je heel ver wilt gaan kan je het ook gebruiken om aan permacultuur te doen, maar daar zijn anderen die daar veel beter over kunnen vertellen...
Dus stro kan best handig zijn, maar grasmaaisel bijvoorbeeld evengoed, of gehakseld hout, wat voor de één afval is, is voor een tuinliefhebber die niet van bemesten houd een middel om je planten op een natuurlijke manier "mest" te geven. Het volgt hetzelfde principe als je composthoop, maar dan veel trager, de voedingstoffen komen dus over een lange termijn vrij...
Bij mijn stro zit er ook effectief geite en kippemest tussen, wat het nog net iets interessanter maakt om het in je borders te gebruiken... Al moet je met kippemest wel opletten, die is eerder aan de agressieve kant en kan je plant bij verkeerd gebruik evengoed fataal worden...