Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Onlangs een huis gekocht, met achterin een verwilderd kippenhok met brandnetels tot 3m hoog. We zouden dit stuk grond willen gebruike´ voor nog wat diertjes en eventueel een moestuintje.
2 weken geleden heb ik alle brandnetels uitgetrokken maar uiteraard zit die bodem nog vol met wortels. Ben deze nu aan het omspitten en alle wortels er van tussen aan het halen. Had ook al eens de vernieuwde round up geprobeerd maar deze werkt toch niet meer als de oude.
Nu is mn vraag, eens ik heel dat stuk omspit, hoe zorg ik ervoor dat die brandnetels niet terug komen? Is er een product dat ik er op kan doen om het "onkruidvrij" te houden. Met diertjes en moestuin die er zouden komen is het zowiezo geregeld onkruid dat boven komt zo snel mogelijk plukken, maar ik wil het niet meer zo ver zien komen als dat het nu stond ????
Als je de brandnetels met wortel en al verwijderd ben je ze kwijt.
Kan wel zijn dat er zaailingen opkomen.
Als je regelmatig schoffelt en/of wied dan hou je het netjes.
Tjokvol planten zetten werkt ook goed.
Hier ook brandnetels op die manier verwijderd uit een stuk van de tuin.
Is een karweitje dat je beter in de latere herfst of winter doet. Die netels sterven bovengronds grotendeels af en dan heb je veel minder last van de brandharen.
Ik weet niet wat voor diertjes je straks in je tuin wil loslaten, maar ook de nog toegelaten herbiciden, pesticiden, fungiciden, meststoffen kunnen schadelijk zijn voor dieren.
Zijn die brandnetels beperkt tot dat vroegere kippenhok?
Als dat zo is dan kan dat erop wijzen dat door de jarenlange bemesting door de kippen de bodem stikstofrijk is en dat soort bodem hebben brandnetels graag.
In de gaten houden of je nieuwe brandnetels de kop ziet opsteken, en wellicht zullen die er wel komen, en die gewoon verwijderen.
Als je er opnieuw dieren op zet dan zal de bodem stikstofrijk blijven, gunstig voor brandnetels.
Heb hier vaak last van brandnetels die onder de schutting door komen. En voordat ik bet in de gaten heb staan ze heel hoog in bloei in mijn haag. En dan gaan ze weer geweldig zaaien. Genoeg om er brandnetelgier van te maken.
Bedankt alvast voor de vele reacties. Ondertussen nog een klein stukje om te spitten en waar ik geweest ben blijven ze voorlopig toch weg. Enkel zitten die wortels ook volledig tussen de omheining gegroeid. Dat moet ik nog eens goed bekijken hoe ik deze weg ga krijgen.
En inderdaad het was beperkt tot het stuk waar het kippenhok staat. Dus die grond zal lange tijd goed bemest geweest zijn. Zal wel goed zijn voor de toekomstige moestuin ????
Ik had van een collega trouwens een tip gehad. Veevoederzout op het onkruid en zelfs gazon en het is allemaal weg. Vind er online wel over dat dit inderdaad werkt tegen onkruid. Maar iemand hier meer kennis over? En is dit dan ook niet slecht voor het gazon?
Maar dat "zout" klinkt verdacht. En als ik de samenstelling ervan opzoek dan zegt dat 98,5% NaCl, dus zuiver keukenzout.
Met een flinke dosis zout zal je de meeste planten wel klein krijgen, behalve dan zoutminnende planten, maar die vind je hier niet van nature in het binnenland. Die moestuinplanten die je er straks wil telen zullen al evenmin enthousiast zijn.