Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Die eerste is waarschijnlijk een ascocentrum of ascocenda. De vaas een of twee keer per week vullen met regenwater, de plant ongever 5 a 10 minuutjes erin laten staan en vervolgens de vaas weer legen. De plant heeft zo tijdelijk wel genoeg vocht. Pas alleen wel een beetje op dat hij niet met de wortels in het water blijft staan. Ze zullen dan wegrotten.
Die tweede plant is een cymbidium. Gewoon regelmatig water geven. In het voorjaar kan hij weer naar buiten als de temperaturen ongeveer boven de 10 graden celsius komen. In het najaar zullen dan bloemstengels verschijnen, je mag de plant dan op een iets warmere plek neerzetten zoals in de woonkamer voor de ontwikkeling van de knoppen. Niet teveel watergeven in deze periode, dit kan knopval veroorzaken. Na een aantal jaar zullen er wel behoorlijk wat bladloze pseudo-bulben in de plant zitten en de bloei loppt terug. Je kunt de plant dan het beste scheuren/verjongen, pas op dat je de deelstukken niet te klein maakt! De kale pseudo-bulben kun je ook los oppotten, na verloop van tijd kan hier ook een nieuw plantje uit voortkomen. Ook leuk om uit te delen aan kennissen of familie.
Ze kunnen ook het beste om de twee jaar verpot worden als het potmengsel begint te verteren. Om de wirwar van wortels uit elkaar te krijgen moet je de plant even weken. Het zal wel even een gepruts zijn om de stukjes bark precies tussen de wortels te krijgen. Als er op bepaalde plekken geen bark zit is dat niet zo'n ramp alleen de wortels kunnen eerder verdrogen op die plek. Zet de plant na het verpotten niet in een te grote pot.
Ik heb niet zoveel verstand van cymbidiums maar zo doe ik het altijd en ze doen het super!
Ik hoop dat je er wat aan hebt.