menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Help vis overboord

Ga naar meest recente reactie

annd6

Annd6

Beste vijverliefhebbers,
Wij hebben reeds een drietal jaar een klein vijvertje. Twee jaar terug kregen we onze eerste sarasas kado, 2 stuks. Sinds een maand of drie geleden hebben we nog 2 grote (10 a 15 cm) en een drietal jonge visjes er bij moeten zetten. Deze laatste kwamen uit een verwaarloosde vijver. Tot zover de situatieschets. Een paar weken terug vond ik één van de laatst bijgezette grote vissen dood naast de vijver (over de rand), een week later één van onze sarasas en deze morgen de laatste grote en onze laatste sarasa "broederlijk" naast elkaar over de rand van de vijver. Wat kan hiervan de reden zijn?
woensdag 10 juni 2009 - 10:04
Pieter

Pieter

Zijn ze beschadigd je vissen? Kijk eens als ze geen schade hebben van een kat of een reiger? Sommige vissen kunnen er soms ook uitspringen, maar goudvissen doen dat normaal niet. Wat wel zou kunnen is dat ze parasieten hebben en daardoor opspringen om zich van de jeuk te ontdoen.
Groetjes,
Pieter
woensdag 10 juni 2009 - 10:30
annd6

Annd6

Pieter,
hoe kan je het zien of ze parasieten hebben?
Ze komen soms zo wel eens half boven gezwommen, of beter dat deden ze , al spelende dachten we... er is een richeltje in de vijver waar ze graag over zwemmen en terug.
We gaan ze nog eens goed bekijken dan...kan je zeggen waar we moeten opletten?
Bedankt alvast.
Groetjes
Ann
woensdag 10 juni 2009 - 10:34
annd6

Annd6

Net is mijn man nog es gaan kijken en hij ziet niets abnormaals aan de vissen, geen wonden, geen verkleuringen, niets aan de schubjes....
woensdag 10 juni 2009 - 10:36
Pieter

Pieter

Dat spelen, was dat dat de ene de andere wat achtervolgde? Dan zou het wel eens kunnen dat ze slachtoffer zijn van hun eigen hormonen: overdreven paaigedrag dat ze uit de vijver gedreven heeft.
Hoe zijn je waterwaarden? Misschien een probleem op dat vlak? Kan ook soms springen veroorzaken denk ik.
woensdag 10 juni 2009 - 10:57
annd6

Annd6

Ja, soms doen ze het alleen maar vaak samen toch.
Waterwaarden....de vijver is recent gekuist maar de andere slachtoffers zijn voor het reinigen gevallen...
Hebben nog eens rondom gekeken, geen sporen van katten of reigers. De vijver is ook erg klein en moeilijk bereikbaar voor deze dieren. Door onze hond hebben we hier ook nog nooit een kat zien lopen.
We gaan inieder geval iets maken om dit in het vervolg te voorkomen, een wandje ofzo want het gebeurd iedere keer op exact dezelfde plek.
Groetjes
Ann
woensdag 10 juni 2009 - 11:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon