Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een vraag ivm het snoeien van een kersenboompje (zure kersen). Nadat het boompje er een paar jaar geleden niet zo goed aan toe was, heb ik het nu een aantal jaren na elkaar goed kort gesnoeid. Ondertussen lijkt het boompje er bovenop en terug sterker.
Er is wel het volgende probleem dat ik nu vaststel: ik snoei waarschijnlijk niet op de juiste plaatsen, want er ontstaan steeds meer "knotjes" in de boom (zie foto) waar wel wat bladeren aankomen maar weinig of geen vruchten. Ik wil terug van die lange uitlopende takken die meer vruchten dragen. De boom moet ook wat luchtiger worden, want de knotjes maken het nogal gesloten.
Dus wat ik moet ik juist doen om dit probleem op te lossen?
- Elk jaar blijven snoeien of juist niet?
- Waar snoeien? Hoeveel snoeien?
Een kers moet je eigenlijk zo veel mogelijk van af blijven, in tegenstelling tot appel- en perenbomen. Ze maakt vruchten op oud hout.-2jr-
Als je ieder jaar dat wegsnoeit, dan zal de boom al haar energie in het aanmaken van bladeren en takken steken. Snoeien dus bij voorkeur alleen voor noodzakelijke vormsnoei en verwijderen van zieke takken, beste tijd na oogst, ivm. kans op loodglans.