Asperges klaarmaken
Kip met asperges
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets in reepjes gesneden
- 24 asperges
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 g gesneden champignons
- 2 gekookte eitjes
- 2 koffielepels fijngesneden peterselie
- 4 sneetjes Meesterlyck rauwe ham
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- zwart gemalen peper
- zeezout
- kruidenmix met zeezout (Italiaans)
Bereidingswijze
Breek de voet af van de asperges, schil ze en laat ze 5 minuten koken met de toppen naar boven. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip gedurende 5 minuten. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de asperges bij en roerbak nog 2 minuten. Kruid met peper, zeezout en kruidenmix Italiaans. Plet de gekookte eitjes en voeg samen met de peterselie in de wok. Schik op de borden en werk af met bieslook en naar smaak reepjes ham en oude kaas.
Tip
Je kunt kip vervangen door konijn.Asperges op Vlaamse wijze
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 bussels witte Belgische asperges
- 4 eieren
- 120 g boter
- ½ bussel peterselie
- peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller terwijl je de eieren laat koken.
Breek de aspergevoeten af op ongeveer 3 centimeter.
Bind de asperges tot een bussel en kook ze gaar. Indien je geen speciale aspergekookpot hebt, bind dan de bussel aan het oor van de kookpot. Let op: de aspergepunten moeten boven het kookwater uitkomen. Controleer de gaarheid met een vork.
Meng ondertussen de geplette eieren met de verse kruiden.
Voeg gesmolten boter toe en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
Haal de asperges uit het water en maak de bussel los.
Houd het kookvocht voor een saus of soep.