menu
Tuinadvies

https://tuinadvies.nl   /    zondag 14 april 2024

Ecologisch mulchen met Strovan geperst tarwestro

Een goede mulchlaag biedt het hele jaar door voordelen voor de grond in je tuin. In de zomer beschermt het de grond tegen uitdroging door de warme zon en in de winter en het najaar vormt het een warm dekentje tegen de koude. Daarnaast zorgt mulchen ervoor dat onkruid, of liever: spontane vegetatie, geen kans krijgt. Geperst tarwestro van Strovan vormt een ecologische, duurzame en effectieve laag met enkel voordelen.

Spontane vegetatie in de tuin ecologisch bestrijden

Geperste tarwestro van Strovan bespaart opkuiswerk in je tuin

Strooi een isolerende laag over onkruidvrije, lichtjes geschoffelde grond. De mulch vermijdt dat er opnieuw ongewenst groen groeit en zorgt ervoor dat de grond na een tijdje een korrelige structuur krijgt, een kenmerk van een goede bodemstructuur. De zuurgraad (pH) van je bodem is met Strovan tussen 6,2 en 6,4. De ideale zuurgraad voor tuingrond.

Gemakkelijk gestrooid met zichtbaar resultaat

De dunne laag pellets verspreidt een aangename, subtiele geur en wordt na een lichte regenbui een korrelige, maar toch aaneengesloten laag die volledig aansluit rond de stengels en stammen van je planten. Strooi de pellets liefst niet bij zware regenval of sneeuw. Tarwestro kan tot 3 à 4 keer zijn volume in water opnemen, bij meer vocht kan de stevige korst niet optimaal gevormd worden.

Strovan stropellets tegen onkruid

De waterdoorlatende mulchlaag laat ook meststoffen door

De mulchkorst krijgt uiteindelijk een zachtbruine, neutrale en natuurlijke kleur en waait door zijn stevigheid niet weg. De laag blijft dus mooi liggen, waar jij het wil. Het isolerende effect zorgt ervoor dat zaden van ongewenste planten er niet door kunnen en dat het grondwater in de grond blijft, maar belemmert (regen)water en meststoffen niet om de wortels van je planten te bereiken.

Het is een duurzame, ecologische oplossing…

…voor je grond en als slakkenbestrijding. De mulchlaag vormt minstens 18 maanden en vaak gedurende 2 jaar een beschermende korst. Strooi vervolgens opnieuw een dunne laag om een optimaal effect te behouden. Op slakken heeft Strovan ook een optimaal effect. Voor ons is het geperste tarwestro een natuurlijk ogende laag met neutrale geur, voor slakken is het een textuur die ze liever vermijden. Ook de bladeren van je planten krijgen er met Strovan dus een beschermlaag bij.

Strovan voor huisdieren!

De geperste tarwestrokorrel van Strovan is ook de ideale bedding voor tal van kleine huisdieren. De stropellets gaan langer mee dan een gewoon strobed en absorberen het vocht beter. Bovendien vinden kippen het aangenaam om er in te scharrelen en in te liggen. Maar ook duiven, ander pluimvee en kleine knaagdieren houden van dit type bodembedding. Het kleine volume toegevoegde ammoniakbinder reduceert geuren.

#6000
Terug naar boven icoon